PERCHEZITII in patru judete la membrii unei retele specializate in FRAUDE BANCARE in SUA

Un numar de 21 de PERCHEZITII au loc, miercuri dimineata, in judetele Mehedinti, Timis, Arad si Hunedoara, la locuintele membrilor unei grupari specializate in FRAUDE BANCARE pe teritoriul SUA, prin clonarea de carduri bancare.

Din cele 21 de PERCHEZITII, 14 se desfasoara in Drobeta Turnu Severin si satul Dedovita din Comuna Cerneti, din judetul Mehedinti, celelalte sapte fiind in judetele Timis, Arad si Hunedoara.

Citeste si: PERCHEZITII in sase judete, la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor citate de Mediafax, liderii gruparii sunt din Drobeta Turnu Severin, iar acestia ar fi condus operatiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ sase mii de carduri bancare din Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unui soft special. Membrii gruparii identificau cu ajutorul softului respectiv POS-urile vulnerabile de la diferite restaurante si benzinarii din SUA, au precizat sursele citate.

Ulterior, cu ajutorul unui program informatic, membrii gruparii furau datele cardurilor care erau folosite in POS-urile respective, iar informatiile care ajungeau pe mail erau vândute altor membri care clonau carduri si scoteau banii.

Citeste si: PERCHEZITII la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA

Sursele citate au mai declarat ca cei care mergeau la bancomate sa scoata banii de pe cardurile falsificate primeau un comision de 40 la suta din suma extrasa, care de cele mai multe ori nu depasea o mie de euro.

Surse judiciare au precizat, de asemenea, ca printre suspecti este si fiica unui fost ofiter de la Serviciul de Investigare a Fraundelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.

In urma PERCHEZITIILOR de miercuri dimineata, suspectii urmeaza sa fie dusi la DIICOT Timis, pentru audieri.