PERCHEZITII in patru judete. Omul de afaceri Dumitru Bucsaru, retinut intr-un dosar de frauda si distrugere

UPDATE: Omul de afaceri Dumitru Bucsaru a fost retinut, joi, intr-un dosar de frauda si distrugere in care prejudiciul ajunge la 1,5 milioane de lei. Masura de retinere vine dupa ce, dimineata, politistii din Ilfov au descins la mai multe adrese din acest judet, dar si din Ialomita, Dambovita si Giurgiu.

“Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2014, persoanele in cauza ar fi contractat un credit bancar, in valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinte in localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov, iar dupa ce au intrat in insolventa, ar fi instrainat activele, nepredandu-le lichidatorului judiciar”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Dumitru Bucsaru este fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni si a bagat in insolventa firma care s-a ocupat de dezvoltarea complexului rezidential Green City.

In cadrul proiectului imobiliar din Ilfov au fost construite aproximativ 700 de case.

Dumitru Bucsaru este suspectat si de distrugere, intrucat dupa intrarea in insolventa a societatii Green City, controlata de omul de afaceri, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila si centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au spus sursele din randul anchetatorilor.

UPDATE 09.10: DUMITRU BUCSARU  a fost adus de mascati la sediul Politiei Ilfov. Urmeaza sa fie aduse alte doua persoane pentru audieri, una dintre ele fiind varul afaceristului.

Conform primelor informatii, principalul vizat in acest dosar este omul de afaceri DUMITRU BUCSARU, fostul patron al echipei de fotbal UNIREA URZICENI, au declarat surse judiciare pentru postul B1 Tv.

“La data de 5 martie a.c., 65 de politisti ai Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, efectueaza 7 perchezitii la locuintele si societatile comerciale a trei persoane banuite de bancruta frauduloasa si distrugere.

Activitatile se desfasoara pe raza judetelor Ilfov, Ialomita, Dambovita si Giurgiu.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2014, persoanele in cauza ar fi contractat un credit bancar, in valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinte in localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov, iar dupa ce au intrat in insolventa, ar fi  instrainat activele, nepredandu-le lichidatorului judiciar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de 1.500.000 de lei. Sase persoane, banuite de bancruta frauduloasa si distrugere, vor fi conduse la audieri”, se arata in comunicatul politistilor.

Sursa foto: realitatea.net