PERCHEZITII in sase judete, la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI

Politistii de investigarea fraudelor din Arges efectueaza, miercuri dimineata, 47 de PERCHEZITII, dintre care 22 la sediile unor societati comerciale si 25 la locuintele unor persoane, banuite de savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALARE DE BANI, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Potrivit sursei citate, din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada noiembrie 2013 si pana in prezent, 19 persoane, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, ar fi achizitionat, comercializat si procesat produse de morarit, panificatie si patiserie, fara a inregistra in evidentele contabile toate aceste operatiuni, cat si veniturile realizate.

Citeste si: PERCHEZITII la persoane banuite de EVAZIUNE FISCALA

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit si a TVA este estimat la 2.500.000 de lei.

La PERCHEZITII participa 165 politisti de la IPJ Arges, inspectoratele de politie judetene Ilfov, Teleorman, Prahova, Valcea, Dambovita si BCCO Pitesti, precum si 50 de jandarmi.

Citeste si: PERCHEZITI la spitale si institutii publice. Ministerul Sanatatii, spitalele Fundeni, Cantacuzino si Polizu, vizate de verificari

Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si al SRI.