PERCHEZITII intr-un DOSAR care vizeaza acordarea ILEGALA a CERTIFICATELOR de REVOLUTIONAR

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) efectueaza, miercuri dimineata, o seriie de 21 de perchezitii in mai multe judete, intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala de CERTIFICATE de REVOLUTIONAR, informeaza postul de televiziune Digi 24.

UPDATE: Secretarul de stat Adrian Sanda, seful Secretariatului de Stat pentru problemele Revolutionarilor, a fost ridicat miercuri de procurori si dus la audieri la Parchetul instantei supreme, dupa perchezitii la Secretariatul de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist, in dosarul privind acordarea ilegala a unot titluri pentru revolutionari, informeaza Agerpres. 

 

STIRE INITIALA

PERCHEZITIILE au loc atat la domiciliile persoanelor vizate, cat si la sediile unor institutii publice. Potrivit postului de televiziune amintit, ancheta ar viza, in total, peste 3.000 de persoane carora le-au fost acordate CERTIFICATE de REVOLUTIONARDosarul este instrumentat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ). 

Dosarul vizeaza infractiuni de ABUZ in SERVICIU cu consecinte deosebit de grave, TRAFIC de INFLUENTA, CUMPARARE de INFLUENTA si fals in inscrisuri sub semnatura privata, descinderile avand loc atat la domiciliile persoanelor vizate, cat si la sediile unor institutii publice, se arata intr-un comunicat al PICCJ.

Sursa foto: realitatea