Percheziții la Academia de Poliție în cazul amenințării cu moartea la adresa jurnalistei Emiliei Șercan! A fost prins principalul suspect

Mai multe percheziții au avut loc, miercuri dimineață, la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea vizând-o pe jurnalista Emilia Șercan.

În acest caz, principalul suspect este un ofițer angajat al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, care a fost reținut și urmează să fie audiat. De asemenea, au avut loc percheziţii și la locuința ofițerului de Poliție suspectat că ar fi ameninţat-o pe Emilia Şercan, fiind puse în aplicare două mandate de percheziție.

Ofițerul, Adrian George Bărbulescu, angajat al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, a fost reținut în Slatina, urmând să fie adus în calitate de suspect în București, în baza unui mandat de aducere, scrie HotNews.ro.

Reacția jurnalistei Emilia Șercan

“A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”, a fost prima reacție a Emiliei Șercan.

Citește și: O CUNOSCUTĂ JURNALISTĂ DIN ROMÂNIA DEZVĂLUIE: AM FOST AMENINȚATĂ CU MOARTEA! FOTO ÎN ARTICOL

De asemenea, Șercan a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că faptul că s-a ajuns ca ea să fie amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile sale au fost cât se poate de corecte și “au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate”.

“Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a mai afirmat jurnalista.

Sursa foto: adevarul