PERCHEZITII la ADMINISTRATIA CIMITIRELOR si ALPAB intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

Politistii din Capitala efectueaza, joi dimineata, o serie de PERCHEZITII la ADMINISTRATIA CIMITIRELOR si la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), informeaza postul de televiziune Digi24. Anchetatorii au suspiciuni de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare 43 de mandate de PERCHEZITIE DOMICILIARA in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Dambovita, Buzau si Mehedinti.

Din probatoriul administrat a rezultat ca, in perioada 2009 — 2014, societati comerciale controlate de un numar restrans de persoane si care aveau incheiate contracte cu institutii publice au creat circuite economice si financiare fictive prin inregistrarea contabila si declararea fiscala de achizitii fictive in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale.

Reprezentantii acestor societati au incercat sa ascunda provenienta ilicita a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionista prin transferuri bancare repetate in conturile unor firme pe care le controlau, in final aceste sume fiind retrase integral in numerar.

PREJUDICIUL TOTAL adus bugetului de stat este in valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de SPALARE a BANILOR este de aproximativ 18 milioane de lei. In cauza s-a dispus efectuarea in continuare a URMARIRII PENALE fata de un numar de 14 persoane, fiind puse in aplicare mai multe MANDATE de ADUCERE.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor Bucuresti.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea