PRIMARUL orasului Baia de Arama, vizat in dosarul privind FRAUDE CU FONDURI de la APIA

Procurorii DNA fac PERCHEZITII, joi dimineata, la sediul APIA MEHEDINTI, precum si la locuintele mai multor persoane vizate intr-un dosar privind FRAUDE cu FONDURI EUROPENE, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.

UPDATE 12.39: PRIMARUL orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu (PSD), este vizat in dosarul in care au loc perchezitii la sediul APIA Mehedinti, fiind suspectat ca ar fi obtinut ilegal sume importante de bani din subventii agricole acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, PRIMARUL din Baia de Arama si familia acestuia ar fi declarat la APIA ca detin aproximativ 2.000 de animale pentru care ar fi incasat sume importante de bani constand in subventii.

In cursul diminetii de joi, procurorii DNA au facut perchezititii si la Primaria din Baia de Arama si la sediul unei firme din oras care ar apartine familiei primarului Rafael Dunarintu.

Aceleasi surse mai spun ca in aceasta ancheta ar fi vizati mai multi functionari APIA care au avut ca sarcini de serviciu verificarea documentelor in baza carora s-au obtinut subventiile din 2012 si pana in prezent.

PRIMARUL Rafael Dunarintu nu a putut fi contactat pana acum pentru a-si exprima punctul de vedere.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se afla mai multe echipe de anchetatori. Surse judiciare spun ca in paralel in Mehedinti au loc zeci de perchezitii la locuintele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicati s-ar afla oameni de afaceri si medici veterinari.

Surse judiciare au declarat ca in acest dosar ar fi implicati fermieri care au animale si culturi in zona de nord a judetului Mehedinti, mai multi primari, medici veterinari, precum si functionari ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura care au intocmit dosare pentru subventii agricole.

Contactata de Mediafax, directoarea APIA Mehedinti, Loredana Gherasimescu, care a ajuns la sediul institutiei inainte de ora 7.00, a declarat ca a fost chemata de procurori, care i-au prezentat apoi mandatul de perchezitie la sediul APIA.

Ea a mai spus ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca anchetatorii urmeaza sa ridice mai multe documente din birourile APIA, aflate la etajul al patrulea al cladirii in care functioneaza Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurarla Mehedinti si Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se afla mai multe echipe de anchetatori, iar in jurul orei 7.00 a ajuns si directoarea APIA, Loredana Gherasimescu. Aceasta a venit cu autoturismul personal, iar intrebata de jurnalisti ce cauta anchetatorii, ea a spus ca nu stie, mentionand ca a fost chemata la serviciu. 

Surse judiciare spun ca in paralel in Mehedinti au loc zeci de PERCHEZITII la locuintele unor persoane suspectate de FRAUDE cu FONDURI EUROPENE, iar printre cei implicati s-ar afla oameni de afaceri si medici veterinari.

Sursa foto: alba24.ro