PERCHEZITII la ASTRA ASIGURARI si la persoane banuite de spalarea banilor si delapidare

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane efectueaza, joi, o serie de  trei perchezitii domiciliare, in Bucuresti, la persoane cu functii de conducere in cadrul unei societati de asigurari, banuite de spalarea banilor si delapidare, informeaza un comunicat al institutiei, citat de televiziunile de stiri. 

Potrivit postului de televiziune Digi24 perchezitiile au loc la Astra Asigurari si la persoane din conducerea societatii de asigurare, banuite ca ar fi acordat despagubiri pentru un incendiu care nu a avut loc. Una dintre persoanele la care se fac perchezitii este Radu Mustatea, fost presedinte al directoratului Astra.

“Doua dintre persoanele banuite, avand functii de conducere in cadrul unei societati de asigurari, ar fi avizat si aprobat, in interesul lor, dar si pentru persoane apropiate acestora, plata unei despagubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat in baza unei polite de asigurare complexa a locuintei, eveniment care, in realitate”, nu s-ar fi produs, arata comunicatul IGPR. 

De asemenea, o parte din suma incasata in urma acestei despagubiri ar fi fost folosita de persoanele in cauza pentru achizitia imobilului, obiect al asigurarii. Persoanele banuite urmeaza sa fie audiate.

Sursa foto: jurnalul