PERCHEZITII la BIROUL lui ANDREI HREBENCIUC. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) filiala din Brasov efectueaza, miercuri, o serie de perchezitii la biroul lui ANDREI HREBENCIUC, fiul lui Viorel Hrebenciuc, din Capitala dar si la domiciliile si birourile avocatilor implicati in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE.

UPDATE 14.40: Perchezitii ale procurorilor DNA au avut loc si la firma de avocatura a lui Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei, acesta fiind implicat in dosarul retrocedarilor de padure, informeaza postul Romania TV.

Potrivit unor surse judiciare, dupa incheierea perchezitiilor, Andrei Hrebenciuc urmeaza sa fie dus la sediul DNA din Brasov, acolo unde este instrumentat dosarul, pentru a fi audiat si pus sub URMARIRE PENALA din cauza implicarii sale in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE in care principalul acuzat este tatal sau, VIOREL HREBENCIUC. 

Pentru simplificarea procedurilor, exista si varianta ca fiul lui Viorel Hrebenciuc sa fie audiat la sediul central al DNA din Capitala, iar declaratia lui sa fie transmisa ulterior anchetatorilor de la Brasov.

CITESTE SI: REFERAT DNA: Motivarea impunerii ARESTARII lui VIOREL HREBENCIUC si IOAN ADAM

Potrivit procurorilor care instrumenteaza dosarul retrocedarilor, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, astfel ca deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicitatii.

In schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica, mai spun procurorii anticoruptie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca fiul sau nu este implicat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, deputatul sustinand ca acest lucru “este o prostie”.

CITESTE SI: DOSAR RETROCEDARI ILEGALE: Inca un greu al PSD este mentionat in cazul instrumentat de DNA

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, luni, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

VIOREL HREBENCIUC si-a prezentat, marti, demisia din Parlamentul Romaniei.

Sursa foto: realitatea.net