UPDATE. PERCHEZITII la CFR Calatori Bucuresti si Galati. Director dus la audieri cu jandarmii

Procurorii DNA fac, marti dimineata, 22 de PERCHEZITII in Bucuresti si judetele Ilfov, Cluj si Galati, fiind vizate si sediile CFR CALATORI si CFR MARFA, precum si SC Transferoviar Calatori, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014.

UPDATE 15.10: Directorul Regionalei CFR Galati, Laurentiu Seceleanu, a fost ridicat marti de la domiciliu, incadrat de jandarmi si procurori DNA, si va fi, cel mai probabil, trimis la Cluj unde, la sediul DNA, va fi audiat intr-un dosar mai amplu privind fapte de coruptie din anii 2012 si 2014.

Inainte de a fi ridicat de jandarmi, la Regionala CFR Galati au avut loc PERCHEZITII in urma carora s-au ridicat acte si documente electronice. PERCHEZITII au avut loc, tot timp de cateva ore, si in apartamentul lui Seceleanu. Si de aici au fost ridicate acte si echipamente electronice.

“Se face o verificare”, a declarat, la iesirea din bloc, Laurentiu Seceleanu. Cu doar cateva minute inainte de iesirea lui Seceleanu din bloc pe usa iesise sotia lui care avea niste bagaje in mana. PERCHEZITIILE la sediul Regionalei CFR Galati si la locuinta lui Seceleanu au loc in cadrul actiunii DNA Cluj care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2012-2014. Pe langa alte probleme, Seceleanu a uitat sa isi achite integral intretinerea, restanta fiind de 7.186 de lei, informeaza Agerpres.

UPDATE 11.00: Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si, ulterior, director in SNTFC CFR CALATORI SA, este ANCHETAT pentru ca, la instigarea lui Calin Mitica, a participat la atribuirea, in conditii nelegale, a unor servicii in valoare de peste 220 milioane lei, catre SC Remarul 16 Februarie, firma controlata de omul de afaceri, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Atribuirea s-ar fi facut in conditii vadit dezavantajoase pentru SNTFC CFR CALATORI SA, Gavris determinând in mod repetat receptionarea unor automotoare ale caror reparatii nu fusesera efectuate in conformitate cu prevederile contractuale si obligatiile din caietul de sarcini.

Potrivit surselor citate, se fac cercetari in legatura cu remiterea repetata a unor sume de bani catre Teodor Gavris, intr-o forma disimulata, prin decontarea de catre SC Remarul 16 Februarie a unor facturi FICTIVE, emise de o firma, pentru ca sa nu-si indeplineasca sau sa urgenteze indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu, demersuri pentru avantajarea ilicita a intereselor de afaceri ale societatii controlate de Calin Mitica.

In cazul lui Calin Mitica, procurorii au retinut ca acesta ar fi constituit un grup INFRACTIONAL organizat, impreuna cu alte persoane, cu scopul coruperii unor functionari publici cu functii de conducere, din cadrul unor structuri subordonate CNCF CFR SA, din cadrul SNTFC CFR CALATORI SA si din cadrul Societatii Nationale a Sarii SALROM SA, pentru procurarea unor avantaje economice ilegale, in favoarea firmelor controlate de acesta — SC Remarul 16 februarie SA si SC Transferoviar Grup SA.

Stire initiala

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA – Serviciul Teritorial Cluj fac cercetari “intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de CORUPTIE comise in perioada 2012-2014”.

Citeste si: CFR CALATORI: PESTE 340.000 DE PASAGERI PRINSI FARA BILET IN 2014

Anchetatorii au descins, marti dimineata, la 22 de adrese din municipiul Bucuresti si judetele Cluj, Ilfov si Galati, dintre care doua la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane fizice.

Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Surse judicare citate de Mediafax au declarat ca institutiile publice unde se fac PERCHEZITII sunt CFR CALATORI si CFR MARFA.

Citeste si: MASCATII CAPITALEI EFECTUEAZA 17 PERCHEZITII LA SUSPECTI DE EVAZIUNE FISCALA

Conform surselor citate, printre societatile comerciale vizate de PERCHEZITII se numara si SC Transferoviar Calatori, punctul de lucru din Bucuresti.