Presedintele CJ ARAD, NICOLAE IOTCU, prins in flagrant luand SPAGA, retinut pentru 24 de ore. UPDATE

PERCHEZITII la sediul Consiliului Judetean Arad dupa ce procurorii l-au prins in flagrant, vineri dimineata, pe presedintele CJ Arad NICOLAE IOTC in momentul in care primea o MITA in valoare de 10.000 de euro. PERCHEZITII mai au loc si la domiciliul luii NICOLAE IOTCU, informeaza postul Realitatea Tv.

UPDATE 22:54: Presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul NICOLAE IOTCU, prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri, a fost retinut, vineri seara, pe 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore la DNA Timisoara.

NICOLAE IOTCU urmeaza sa fie introdus in arestul Politiei Judetene Timis, iar in cursul zilei de de sambata el va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

 UPDATE 16:00 Avocatul GHEORGHITA MATEUT participa la perchezitiile efectuate de procurorii anticoruptie la domiciliul presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, din comuna Vladimirescu, in calitate de APARATOR AL ACESTUIA, transmite Agerpres.

La ora transmiterii stirii, perchezitiile, care au inceput in jurul pranzului, se desfasoara, in continuare, atat la sediul Consiliului Judetean, cat si la domiciliul lui Iotcu. In cazul in care va fi audiat, presedintele CJ Arad va fi dus la sediul DNA din Timisoara.

Stire initiala

Conform primelor informatii, presedintele CJ Arad NICOLAE IOTCU a fost prins cand primea 10.000 de EURO de la un om de afaceri, in legatura cu proiectele de investitii de la Spitalul Judetean Arad. Operatiunea a fost realizata de procurorii DNA, cu sprijinul SRI Arad si DGA.

NICOLAE IOTCU este presedinte al Consiliului Judetean Arad din 2008. In perioada 2002-2008 a fost senator de Arad, iar inainte de 2002, a condus o firma de transport persoane. Intre 2000 si 2001, NICOLAE IOTCU a ocupat functia de inspector in cadrul CJ Arad. S-a inscris in PD Arad in 1996 si a ocupat pe rand functiile de secretar general al filialei aradene si mai apoi prim-vicepresedinte. In prezent este simplu membru al PNL Arad.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: aradon