PERCHEZITII la Consiliul Judetean Cluj, Horia Uioreanu a ajuns la sediul institutiei

Perchezitii fulger, miercuri dimineata, la Consiliul Judetean (CJ) Cluj. Procurorii anticoruptie au descins la sediul institutiei, de ancheta fiind vizat si  presedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu, potrivit unor surse judiciare. La aceasta ora procurorii anticoruptie ridica documente pentru a verifica mai multe acuzatii de coruptie in ceea ce priveste contracte cu statul acordate preferential. Perchezitiile se fac inclusiv la locuintele unor persoane vizate in dosar, inclusiv la domiciliul lui Horia Uioreanu. 

UPDATE ora 10.43: Vizata de ancheta ar fi si Elena Uioreanu, fosta sotie a presedintelui CJ Cluj. 

UPDATE ora 10.15: Surse judiciare sustin ca si un consilier judetean ar fi implicat in acest dosar. Este vorba de Ioan Petrean, consilier judetean si profesor universitar, ar fi beneficiat si el de pe urma anumitor contracte.

UPDATE ora 10.10: Horia Uioreanu a ajuns la sediul Consiliului Judetean Cluj, de unde cel mai probabil va trebui sa merga la serviciul teritorial DNA Cluj. Horia Uioreanu a declarat, in urma cu putin timp ca nu se intampla nimic si sunt doar niste perchezitii de rutina.

UPDATE ora 10.00: Perchezitii se fac si la Aeroportul din Cluj. Potrivit unor surse, se banuieste ca Horia Uioreanu ar fi acordat un contract preferential omului de afaceri Ioan Bene pentru constructia pistei de la Aeroportul din Cluj.

UPDATE ora 09.05: DNA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca vizate de ancheta sunt “persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale”, care sunt suspectate de infractiuni de coruptie, comise in perioada 2013-2014.

In total, au fost efectuate 11 perchezitii la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Procurorii DNA beneficiaza de sprijinul ofiterilor SRI in aceasta ancheta.

Potrivit unor surse judiciare, la finalul perchezitiilor, Horia Uioreanu va fi audiat la serviciul teritorial Cluj, ramane de vazut cine va fi pus sub invinuire in acest dosar.

Si in vara anului 2012, Uioreanu a fost la chemat la sediul DNA pentru a da declaratii intr-o cauza. 

vom reveni cu amanunte