PERCHEZITII la CRAIOVA: 14 persoane au fost duse la AUDIERI intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

O serie de perchezitii de amploare au loc, luni la pranz, in orasul Craiova si in alte cateva judete. Procurorii DIICOT investigheaza un caz de evaziune fiscala in domeniul constructiilor, prejudicul total din dosarul instrumentat de acestia fiind evaluat la peste 9 milioane de lei, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 18.01: Potrivit DIICOT, procurorii institutiei si politisti din cadrul mai multor structuri specializate in combaterea crimei organizate au descins, marti, la sase adrese din judetele Dolj si Olt, fiind conduse la AUDIERI 14 persoane in dosarul de evaziune cu un prejudiciu de peste noua milioane de lei.

In perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii gruparii vizate in acest dosar, care ar fi fost formata din 14 persoane, ar fi facut mai multe livrari si achizitii fictive de materiale de constructii, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 9.200.000 de lei, sustin anchetatorii.

“Fata de membrii gruparii exista suspiciunea rezonabila ca au actionat conjugat in realizarea unui circuit scriptic al marfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate “, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Conform procurorilor, membrii gruparii s-ar fi folosit de o societate de tip off-shore cu sediul in Cipru, precum si de mai multe firme deschise in Romania si interpuse in circuit, in mod sistematic, pentru acumularea tuturor datoriilor catre stat.

Societatile comerciale folosite in acest scop nu aveau nici patrimoniu, nici salariati si nici spatii de depozitare, iar perioada de functionare era una de scurta durata. Cu toate acestea, potrivit DIICOT, “in acte societatile interpuse figurau ca furnizori pentru beneficiarii finali ai activitatii infractionale: societatile SC Ambient SA Sibiu si SC Mitliv SRL Craiova”.

Suspectii urmeaza sa fie AUDIATI pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

La actiunile de luni au participat si politisti din cadrul IPJ Dolj, BCCO Suceava, BCCO Alba – SCCO Sibiu si BCCO Craiova.

Cazul a fost instrumentat si cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT, un numar de 14 suspecti urmeaza sa fie audiat de procurori.

In acest caz sunt implicate si doua dintre cele mai marifirmle de profil din Romania, MitLiv SRL Craiova si Ambient SA Sibiu.

Anchetatorii efectueaza perchezitii si la sediile celor două firme.

Sursa foto: jurnalul.ro