PERCHEZITII la EVAZIONISTII din judetele NEAMT, IASI si SUCEAVA. PREJUDICIU URIAS

Politistii efectueaza, luni dimineata, o serie de 24 de PERCHEZITII in judetele NEAMT, IASI si SUCEAVA la sedii de societati comerciale si la domiciliile administratorilor acestora, banuiti ca ar fi cauzat un PREJUDICIU de 16 MILIOANE de lei prin EVAZIUNE FISCALA.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la actiune participa 52 de politisti de investigare a criminalitatii economice din cadrul inspectoratelor de politie judetene NEAMT, IASI si SUCEAVA si specialisti criminalisti, cu sprijinul politistilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la BRIGADA RUTIERA din BRAILA. 8 POLITISTI sunt vizati de ancheta 

De asemenea, vor fi puse in aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri. Activitatile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii de investigare a criminalitatii economice din Neamt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria PIATRA NEAMT.

Din cercetari a reiesit ca infractiunile de EVZIUNE FISCALA ar fi fost comise intr-un lant de societati comerciale, administratorii acestora inregistrand in contabilitate activitati fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor catre bugetul de stat. In acest mod, in perioada 2008-2014, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 16 MILIOANE de lei.

CITESTE SI: PERCHEZITII la CONTRABANDISTII de TIGARI din JUDETUL ARGES 

Sursa foto: gandul.info