PERCHEZITII LA FACULTATEA DE MEDICINA DIN BUCURESTI. DAN PAHONI ar fi luat 40% din valoarea unor contracte . UPDATE

Politistii din Capitala efectueaza, marti dimineata, o serie de 32 de PERCHEZITII in mai multe locatii din BUCURESTI, PRAHOVA, DAMBOVITA si GIURGIU, printre care se numara si FACULTATEA DE MEDICINA “CAROL DAVILA”. Conform primelor informatii sunt verificate mai multe contracte de ACHIZITII PUBLICE, politistii urmand sa duca sase persoane la audieri. Suspectii sunt banuiti de ABUZ in SERVICIU, FALS, UZ de FALS si LUARE de MITA.

UPDATE 17:13: Contractele de achizitii publice incheiate ilegal de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti erau semnate de directorul administrativ Dan Pahoni, dupa ce solicita 40 la suta din valoarea acestora, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat marti ca Dan Pahoni, director administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucuresti la data faptelor, solicita pana la 40 la suta din valoarea unor contracte incheiate cu societati comerciale.

Potrivit anchetatorilor, inca din anul 2009, Dan Pahoni ar fi incasat comisioane pentru contracte de reparatii, curatenie si deratizare, a caror valoare totala se ridica la cateva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat si ca ar fi controlat, prin interpusi, noua societati care ar fi incheiat contracte cu Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti.

Sursele citate au precizat ca Dan Pahoni ar fi cumparat, cu banii primiti pentru atribuirea ilegala a unor contracte, locuinte si autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia.

UPDATE 10.10: DAN PAHONI, directorul general administrativ de la FACULTATEA de MEDICINA si FARMACIE  ”CAROL DAVILA” Bucuresti, a fost ridicat de politisti de la sediul Ministerului Sanatatii, unde se afla in trecere, potrivit surselor citate de postul B1 TV. DAN PAHONI a fost dus la biroul sau, unde se vor face PERCHEZITII.

 “Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza 32 de perchezitii pentru probarea activitatii infractionale a reprezentantilor unei institutii de invatamant superior din Bucuresti, care ar fi atribuit in mod illegal contracte de achizitii publice. / 6 persoane urmeaza a fi conduse la audieri.

La data de 24 martie a.c., 75 de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza 32 de perchezitii pe raza judetelor Prahova, Dambovita si Giurgiu si in municipiul Bucuresti.

La activitati participa si politisti de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale si de la Institutul National de Criminalistica, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Perchezitiile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ce vizeaza reprezentanti ai unei institutii de invatamant superior, din Bucuresti, banuiti ca ar fi comis ilegalitati cu ocazia atribuirii de contracte de achizitii publice.

Din cercetari a reiesit ca, cei in cauza ar fi atribuit contracte de achizitii publice pe fondul unor acte de coruptie, prin incalcarea legilor care reglementeaza acest domeniu de activitate, respectiv prin incredintare directa ori prin procedura simplificata de cerere de oferte, acelorasi operatori economici, aflati in cercurile lor de interese.

Astfel, achizitiile publice ar fi fost atribuite fara concurenta si transparenta si fara a fi respectat principiul eficientei utilizarii fondurilor alocate si cel al tratamentului egal intre operatorii economici.

Vor fi puse in executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri si dispunerea masurilor procedurale. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I”, se arata in comunicatul remis presei.

In curs de actualizare.

Sursa foto: jurnalul.ro