Perchezitii la facultati din Bucuresti si Targu Jiu. Un profesor universitar, suspectat ca a luat spaga pentru licente

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

Un nou caz de coruptie in mediul universitar. Mai multe perchezitii se deruleaza, luni dimineata, la facultati din Bucuresti si Targu Jiu, un profesor universitar si mai multi studenti fiind cercetati de procurorii anticoruptie sub suspiciunea de luare si dare de mita la examenul de licenta.

Procurorii deruleaza patru perchezitii, sustinuti de cei de la SRI. In ancheta este vizat un profesor universitar de la Facultatea de Educatie Fizica, acesta fiind suspectat ca a luat spaga pentru licente. Suspectul le-a promisstudentilor in schimbul unor sume de bani ca vor promova examenul de licenta si, mai mult, ca le va face rost de lucrari de licenta.

Perchezitiile se deruleaza atat in Bucuresti, cat si la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, mai exact Facultatea de Educatie Fizica si Sport.

Amintim ca in aceasta vara un cadru didactic de la Facultatea de Stiinte Economice a fost ridicat sub aceeasi acuzatie de luare de mita in schimbul unor licente.

Citeste si: Prodecan de la ASE, RETINUT pentru LUARE DE MITA

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justritie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac perchezitii simultane la patru adrese din Targu Jiu si Bucuresti.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc si la sediul Universitatii din Targu Jiu.

Un cadru didactic universitar si studenti sunt cercetati in acest caz pentru dare mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu. Cadrul didactic este suspectat ca, in cursul lunilor iulie – septembrie, ar fi solicitat si primit BANI de la studenti “pentru a le facilita obtinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenta, precum si a le furniza lucrari de licenta gata elaborate”, arata Parchetul instantei supreme.

Citeste si: Nicoleta Guma, directoarea Universitatii Hyperion Caransebes, a fost arestata

Actiunea este sprijinita de Directia de Investigare a Fraudelor din Politia Romana si Directia Generala Anticoruptie, fiind facuta cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.