PERCHEZITII la Federatia Romana de Ciclism

Anchetatorii efectueaza, luni dimineata, mai multe PERCHEZITII la Federatia Romana de Ciclism, dar si la mai multe societati, intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA, FALS SI UZ DE FALS. Prejudiciul se ridica la aproximativ 100.000 de euro.

UPDATE 11.30: Politistii fac perchezitii la sediul Federatiei Romane de Ciclism, intr-un dosar privind infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual si evaziune fiscala, in care sunt suspectati presedintele si secretarul FRC, precum si administratorii unor firme, au declarat surse din Politie, citate de Mediafax.

Politistii Directiei pentru Investigarea Fraudelor suspecteaza ca presedintele si secretarul Federatiei Romane de Ciclism (FRC) ar fi comis infractiuni de abuz in serviciu, delapidare, fals sub semnatura privata si uz de fals.

Concret, desi niciun sportiv roman nu a participat la competitia din SUA, presedintele si secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca sa achizitioneze la suprapret rechizite, hartie igienica si detergenti.

Aceste bunuri ar fi fost vandute de catre 27 de societati comerciale, care nu ar fi inregistrat tranzactiile in contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetati pentru evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Oamenii legii verifica actele Federatiei Romane de Ciclism referitoare la o presupusa infractiune de EVAZIUNE FISCALA, potrivit B1 TV.

Citeste si: PERCHEZITII LA SEDIUL IPJ BRASOV. SEFUL DE LA POLITIA RUTIERA BRASOV, SUSPECTAT DE LUARE DE MITA

Din cate se pare, banii nu au fost trecuti prin contabilitate, fiind cheltuiti pentru achizitionarea de bunuri la suprapret, necesare deplasarii ciclistilor romani la Campionatul de Ciclism din SUA. La acel eveniment sportiv, nici un roman nu a participat.

Anchetatorii verifica 28 de societati comerciale in aceasta ancheta privind infractiuni de EVAZIUNE FISCALA, FALS SI UZ DE FALS.

Sursa foto: sptfm.ro