PERCHEZITII la firma criminalului turc ABDULLAH ATAS intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA. PREJUDICIU: 1,5 milioane de euro

Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 5 efectueaza, joi, o serie de 12 PERCHEZITII la domiciliile unor persoane si sedii de firma, intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA in care sunt cercetati cinci cetateni turci.

Potrivit Biroului de presa al Politiei Capitalei, printre cetatenii turci cercetati pentru EVAZIUNE FISCALA se afla omul de afaceri ABDULLAH ATAS, doi frati ai acestuia, precum si un var. ABDULLAH ATAS se afla in prezent in AREST PREVENTIV, el fiind acuzat ca a ACCIDENTAT MORTAL, in noaptea de 2 spre 3 august, politistul Brigazii Rutiere, GHEORGHE IONESCU.

CITESTE SI: CE AU DESCOPERIT LEGISTII LA AUTOPSIA POLITISTULUI UCIS DE AFACERISTUL TURC

Conform unui comunicat al DGPMB, sunt puse in aplicare 12 mandate de PERCHEZITIE, emise de Tribunalul Bucuresti, pentru domiciliile suspectilor si asociatilor firmelor fantoma, precum si pentru sediile societatilor comerciale in cauza si punctele de lucru ale acestora, situate in Bucuresti si judetul Ilfov.

Ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice — Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, instrumenteaza un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de EVAZIUNE FISCALA fata de cinci cetateni turci, administratori a trei societati comerciale, ce detin o pozitie importanta pe piata romaneasca, in comertul cu obiecte si corpuri de iluminat.

In perioada 2010 — 2015, acestia au introdus in tara, din spatiul extra si intracomunitar, cantitati importante de astfel de articole, pe care le-au comercializat, atat catre alti distribuitori, cat si prin intermediul magazinelor proprii, situate in Bucuresti si Ilfov.

Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit si a TVA aferente veniturilor realizate, suspectii au creat circuite comerciale fictive, inregistrand in contabilitate cheltuieli nereale, reprezentand fie achizitii de la firme cu comportament de tip fantoma, fie achizitii supraevaluate ale intregului fond de comert al unor societati controlate prin interpusi si aflate in insolventa sau lichidare.

CITESTE SI: SOTIA POLITISTULUI GHEORGHE IONESCU II CERE LUI ABDULLAH ATAS DESPAGUBIRI DE 1 MILION DE EURO

Firmele fantoma sunt administrate de persoane de conditie modesta, fara studii, unele dintre acestea avand sediul in comuna Sintesti, judetul Ilfov, si sunt implicate si in alte scheme evazioniste. In perioada de referinta au fost inregistrate in contabilitatea societatilor facturi fiscale fictive, in valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro.

In baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice — Sector 5 un numar de 18 persoane, cercetate pentru savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA.

Sursa foto: realitatea