PERCHEZITII LA FIRMA DE PAZA A GINERELUI LUI VASILE BLAGA. IONUT RUDEANU A FOST RETINUT. UPDATE

Procurori si politisti efectueaza, joi, o serie de 5 PERCHEZITII LA BUFTEA si DEVA. Este vizata FIRMA de PAZA, AXIS CORPORATE SECURITY SRL, patronata de ginerele copresedintelui PNL, VASILE BLAGA, IONUT RUDEANU

UPDATE 20:41: Ginerele lui VASILE BLAGA, IONUT RUDEANU, a fost retinut pentru 24 de ore intr-un dosar penal in care este acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala. Prejudiciul in acest caz este de 600.000 de euro.Acesta urmeaza ca in decursul zilei de maine sa fie prezentat in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. 

UPDATE 19:43: Copresedintele PNL, VASILE BLAGA, a vorbit intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, despre ginerele sau, IONUT RUDEANU, precizand ca nu este implicat in afacerile sale si ca este deranjat ca numele lui sa fie legat de acest scandal.

“Nu am vorbit cu ginerele meu, dar am spus, inca de ani buni, ca sunt deranjat ca numele meu sa fie legat de afacerile acestuia. Daca cineva a gresit trebuie sa raspunda in fata legii, indiferent de cine este. Niciodata nu am intervenit pentru a favoriza un contract. Nu ma bucur ca e sotul fiicei mele, tatal nepotului meu”, a spus VASILE BLAGA.

Intrebat daca RUDREANU ar fi intrat in posesia contractelor cu statul fara ajutorul sau, BLAGA a dezvaluit ca nu ar fi intervenit niciodata la premier.

“Ma vedeati pe mine in stare sa intervin la PONTA? Ma vedeti in stare sa intervin sa ii rog? Tocmai asta ma deranjeaza pe mine: ca nimeni nu crede, din pacate, ca nu am intervenit niciodata in favoarea lui. Asta i-am zis acum un an: imi pare rau de tine, esti parte din familie, dar gandeste-te ce prejudiciu imi aduci tu mie”, a mai adaugat copresedintele PNL.

UPDATE 13.15: IONUT RUDEANU a fost adus la PARCHET!

UPDATE 12.00: Potrivit unor surse judiciare, IONUT RUDEANU urmeaza sa fie adus si audiat la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), magistratii urmand sa hotarasca daca acesta va fi RETINUT!

IONUT RUDEANU va fi adus la audieri, informeaza surse judiciare citate de presa locala. PREJUDICIUL in acest dosar este estimat la aproximativ 600 de mii de euro. In ultimii ani, GINERELE lui VASILE BLAGA, IONUT RUDEANU, a castigat mai multe contracte cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

CITESTE SI: Avocatul DORU BOSTINA, pus in libertate, sub CONTROL JUDICIAR 

Joi dimineata, Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratului General al Politiei Romane desfasoara o operatiune ce vizeaza 5 societati comerciale, implicate in comiterea unor infractiuni de EVAZIUNE FISCALA, in domeniul prestarii de servicii de paza si protectie.

La aceasta ora sunt efectuate 5 PERCHEZITII domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Hunedoara, la activitati participand politisti din cadrul Directia de Investigare a Criminalitatii Economice – I.G.P.R. si I.P.J. Hunedoara, luptatori S.I.A.S. si criminalisti.

CITESTE SI: Proprietarul companiei Romprest, FLORIAN WALTER, dat in URMARIRE INTERNATIONALA 

Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive.

In fapt, in contabilitatea companiei ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, care, in realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro. Actiunea se desfasoara sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, urmand ca in functie de probatoriul administrat sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Sursa foto: realitatea.net