PERCHEZITII la fundatia care organizeaza concursul “EVALUARE in EDUCATIE”: Prejudiciu URIAS

Politistii efectueaza, joi, o serie de 19 PERCHEZITII in Bucuresti, Ilfov si Prahova, intr-un dosar in care este vizata fundatia care organizeaza concursul scolar „EVALUARE IN EDUCATIE”, PREJUDICIUL produs prin DELAPIDARE si EVAZIUNE FISCALA fiind de peste noua milioane de lei, potrivit unor surse din Politie.

60 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice desfasoara joi 19 PERCHEZITII in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Prahova, intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si DELAPIDARE, informeaza un comunicat de presa al DGPMB.

Potrivit sursei citate, PREJUDICIUL produs prin savarsirea infractiunii de DELAPIDARE se ridica la suma de circa 7,6 milioane de lei.

CITESTE SI: PERCHEZITII in patru judete. Principalul vizat DUMITRU BUCSARU, fost patron al Unirii Urziceni, adus la POLITIE. UPDATE 

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca in perioada 2008-2013 suspectii, in calitate de reprezentanti ai unei fundatii avand ca obiect de activitate organizarea unor concursuri scolare, si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare, nu au retinut si varsat la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa si au inregistrat in contabilitatea fundatiei cheltuieli fictive.

Prejudiciul produs bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile si inregistrarea achizitiilor fictive, se ridica la suma de circa 1,7 milioane de lei. In cauza au fost emise 29 de MANDATE  de ADUCERE pe numele mai multor persoane, ce urmeaza sa fie aduse la sediul DGPMB in vederea continuarii cercetarilor.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: adevarul.ro