PERCHEZITII la HORIA SIMU in cadrul dosarului RETROCEDARILOR ILEGALE de la ANRP. UPDATE

Procurorii DNA efectueaza, joi dimineata, PERCHEZITII la domiciliul omului de afaceri HORIA SIMU. Potrivit primelor informatii, afaceristul este implicat in dosarul RETROCEDARILOR ILEGALE de la ANRP, dosar in care este trimis in judecata si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), HORIA GEORGESCU.

Anchetatorii au gasit la locuinta lui HORIA SIMU peste 100 de tablouri, ceasuri si bijuterii de lux. HORIA SIMU a fost beneficiarul unor DESPAGUBIRI de peste 100 de milioane de lei, fiind in top alaturi de DORIN COCOS.

PERCHEZITIILE de azi sunt efectuale de procurorii DNA, iar omul de afaceri HORIA SIMU va fi dus ulterior la audieri. PREJUDICIUL estimat se ridica la 55 de milioane de euro.

HORIA SIMU este acuzat de complicitate la infractiunea de ABUZ in SERVICIU, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Potrivit unor surse judiciare, incepand cu anul 2006 si pana in 2008, a sprijinit si inlesnit nerespectarea prevederilor legale de catre presedintele, vicepresedintele si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, prin depunerea la dosarul de despagubire a mai multor inscrisuri (adeverinta medicala fara numar si expertiza extra judiciara intocmita de expertul Dumitru Zizi, prin care s-a justificat necorespunzator realitatii o stare de sanatate precara si o identificare gresita a terenului in scopul acreditarii ideii de imposibilitate de restituire in natura si de urgenta in solutionarea dosarului), ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despagubire si care, impreuna cu acceptul sau dat supraevaluarii facute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu, iar aprobarea de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a raportului de evaluare, intocmit in conditii nelegale, a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, respectiv peste 200 de milioane de lei, suma de care HORIA SIMU a beneficiat in mod necuvenit.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea.net