PERCHEZITII la MAFIA DEFRISARILOR ILEGALE din ARGES. PREJUDICIU: 4 milioane de euro

Sase PERCHEZITII sunt efectuate marti de politisti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, intr-un dosar in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA, TAIERE ILEGALA de ARBORI, SPALARE de BANI, ABUZ in SERVICIU si fals material in inscrisuri sub semnatura privata.

Descinderile au loc la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, pentru probarea activitatii infractionale a 29 de persoane fizice si sapte societati comerciale, au anunta reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA CJ SATU MARE. ADRIAN STEF SI MIRCEA GOVOR, VIZATI DE PROCURORI

“Persoanele sunt banuite ca, in perioada anilor 2008 — 2012, ar fi taiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material, cu ajutorul unor angajati din cadrul ocoalelor silvice private si de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat si comercializat importante cantitati de material lemnos fara a inregistra in contabilitate toate aceste operatiuni. Tot in aceeasi perioada, in vederea disimularii provenientei sumelor de bani obtinute din savarsirea de infractiuni, persoanele au introdus sumele de bani intr-un circuit financiar prin achizitia de bunuri imobile si mobile”, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Arges.

Prin activitatea infractionala a suspectilor bugetul de stat ar fost prejudiciat cu aproximativ patru milioane de euro. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, se mai precizeaza in comunicatul IPJ Arges.

Sursa foto: adevarul