Sotul CRISTINEI SPATAR, suspect intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA de 10 milioane de euro

Zece PERCHEZITII au loc, luni dimineata, in Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizate locuintele mai multor persoane si sediile unor firme suspectate de EVAZIUNE FISCALA in domeniul serviciilor de PAZA SI SECURITATE, prejudiciul in acest caz fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, 80 de politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor, de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, specialisti criminalisti si SIAS (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, fac, luni dimineata, zece PERCHEZITII in Bucuresti si judetul Ilfov, fiind vizate persoane si societati comerciale suspectate de comiterea unor infractiuni economice in domeniul serviciilor de Paza Si Securitate.

Citeste si: TIMISOARA: CINCI RETINERI IN DOSARUL DE EVAZIUNE FISCALA DE PESTE 34 DE MILIOANE DE LEI

“In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de SECURITATE SI PAZA ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, arata sursa citata.

Astfel, in contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, bugetul de stat fiind, in acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

In urma PERCHEZITIILOR, 12 persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, PERCHEZITIILE au loc la sediul firmei de paza “Shelter Security”, care apartine omului de afaceri ALIN IONESCU, sotul cantaretei CRISTINA SPATAR, dar si la locuintele unor persoane fizice, prieteni si angajati ai lui Ionescu.

Citeste si: NEATZA CU RAZVAN SI DANI 9 IULIE 2014. CRISTINA SPATAR: AM FILMAT LA POPEYE VILLAGE

Confom surselor citate, omul de afaceri si-ar fi convins mai multi angajati si prieteni sa infiinteze firme pe numele lor, dupa care intre “Shelter Security” si aceste societati, care in realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, au avut loc mai multe tranzactii fictive de prestari servicii.

Sursa foto: radioomega.ro