Fondatorul PARAZITII, dus in instanta cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru LUARE DE MITA. UPDATE

Politistii efectueaza, vineri, o serie de PERCHEZITII la MINSTERUL CULTURII intr-un dosar de LUARE de MITA. Din primele informatii, reiese ca ar fi vorba despre spagi de mii de euro. Trei oameni au fost deja retinuti, dintre care unul a fost prins in flagrant. In acest dosar este implicat si unul dintre fondatorii trupei PARAZITII, ALEXANDRU FRANCU, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 17.35 Procurorii Parchetului Capitalei au solicitat vineri judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti arestarea preventiva a lui Alexandru Francu, unul dintre fondatorii trupei Parazitii, acesta fiind acuzat de trafic de influenta pe langa functionari din cadrul Directiei de Cultura Patrimoniu Cultural si Culte a Ministerului Culturii, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, procurorii cer arestarea lui Petre Obrescof, complicele lui Alexandru Francu. 

UPDATE 11.35: „Au existat semne. A mai fost o perchezitie, tot la Directia Patrimoniu, cu circa doua saptamani inainte sa intre guvernul Ciolos in functie. Sigur ca am luat masuri: s-a schimbat directia Institutului National al Patrimoniului, am depus un dosar la DNA cu investigatii asupra Institutului National al Patrimoniului si a Directiei Patrimoniului din minister. Ceea ce imi spuneti nu ma ia prin surprindere. Acum, vom face ce se impune, pentru a asigura transparenta, legalitatea si lupta anticoruptie. Voi face tot ce depinde de mine”, a declarat ministrul Culturii Vlad Alexandrescu pentru jurnalistii de la psnews.

Astfel, mai multi angajati ai Directiei Generale Juridice si Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt banuiti ca ar fi luat ca MITA sume de pana la 10.000 de euro, ca sa acorde avize pentru CLADIRI de PATRIMONIU. Toti membrii acestei comisii au fost dusi la audieri. Procurorii au prins deja in flagrant un barbat in timp ce primea 6.000 de euro, dupa ce le-ar fi spus unor oameni ca are  influenta pe langa membrii Directiei, promitandu-le ca ii va ajuta sa obtina avizele necesare.

Comunicatul Politiei Romane:

„Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au prins in flagrant delict un barbat, in timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura. Cel in cauza si alte doua persoane care l-ar fi sprijinit in activitatea infractionala au fost retinuti.

La data de 28 ianuarie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au prins in flagrant delict un barbat, in timp ce primea 6.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii, in vederea obtinerii unui aviz.

Din cercetari a reiesit ca, in cursul lunii ianuarie 2016, cel in cauza ar fi solicitat 10.000 de euro, in vederea obtinerii unui aviz, pretinzand ca are influenta asupra functionarilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura, atat in mod direct, cat si prin intermediul unui alt barbat. In activitatea infractionala, cei doi ar fi fost sprijiniti de o femeie.

Astfel, barbatul prins in flagrant ar fi contactat o persoana care a depus documentatia necesara obtinerii avizului din luna iulie 2015 si i-ar fi conditionat obtinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro.

Cele trei persoane au fost retinute pentru trafic de influenta, cercetarile fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale”.