ZECI DE PERSOANE, RIDICATE in urma perchezitiilor la reteaua de SPARGATORI DE LOCUINTE

Politistii efectueaza  descinderi, marti dimineata, la 29 de suspecti de furturi din locuinte. Gruparea de HOTI din LOCUINTE actiona in judetele  Ilfov si Calarasi, dar si in Capitala. Conform unor surse, printre victime s-ar numara si europarlamentarul TEODOR STOLOJAN.

UPDATE 18.55: Un numar de 20 de persoane, apropiate ale clanurilor Pietroi si Mogos, suspectate ca au comis aproape 40 de spargeri si o tentativa de omor, au fost RIDICATE, marti, de anchetatori si duse pentru audieri la sediul Politiei Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, anchetatorii l-au ridicat inclusiv pe Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi, insa acesta a fost eliberat dupa cateva ore de audieri.

Sursele citate au precizat ca la sediul Politiei Capitalei au fost adusi unii dintre cei mai buni spargatori care actionau in Capitala.

Printre victime s-ar numara THEODOR STOLOJAN si un judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

O parte dintre suspecti sunt acuzati ca, in data de 24 decembrie 2014, au atacat un barbat care detine un spatiu comercial in complexul Doraly. Acestia l-au lovit cu bate in zona capului si i-au luat 200.000 de lei. Anchetatorii au banuit initial ca autorii au actionat la pont, intrucat stiau ca barbatul are la el multi bani. In urma cercetarilor, politistii si procurorii au stabilit, insa, ca agresorii doar au banuit ca, fiind ajunul Craciunului, barbatul ar putea sa aiba la el o suma importanta.

Procurorii si politistii au facut, marti, 29 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Calarasi, la mai multe persoane suspectate de o tentativa de omor, dar si de mai multe furturi din locuinte.

In ciuda faptului ca deocamdata nu s-a stabilit PREJUDICIUL, autoritatile spun ca pana in 2014 gruparea a dat zeci de SPARGERI, iar totalul pagubelor s-ar putea ridica la cateva sute de mii de euro. Gruparea avea un mod de operare diferit la fiecare SPARGERE, asa ca ancheta, inceputa in 2009, a decurs dificil pana cand politistii au strans suficiente probe. In plus, gruparea folosea si VIOLENTA.

CITESTE SI: Primarul din Recas si sefii Politiei Timis, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie 

Trei dintre suspecti sunt acuzati de TENTATIVA de OMOR dupa ce au atacat, la sfarsitul anului trecut, un om de afaceri caruia i-au furat, in plina strada, 250.000 de lei. In urma PERCHEZITIILOR de marti, 29 de persoane vor fi duse la audieri cu mandat.

Cercetarile sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri, cu suportul Unitatii Teritoriale de Analiza Informatiilor Bucuresti. 

CITESTE SI: PERCHEZITII DE AMPLOARE la CONTRABANDISTI CU TIGARI, in Capitala

Sursa foto: adevarul.ro