Perchezitii la omul de afaceri ALIN SIMOTA intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA

Procurorii DIICOT fac, marti, PERCHEZITII in judetul Hunedoara la omul de afaceri ALIN SIMOTA, aflat in arest la domiciliu, descinderile fiind facute intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA, anchetatorii suspectand ca banii ar fi fost folositi pentru campania electorala din 2008.

PERCHEZITIILE au loc la adresa la care SIMOTA se afla de aproximativ doua luni in AREST LA DOMICILIU, in orasul Petrila si care este proprietate a socrului sau, precum si la sediul firmei sale, din Petrosani.

Citeste si: ALIN SIMOTA SI SOTIA SA RAMAN IN AREST PREVENTIV INCA 30 DE ZILE

De asemenea, au avut loc PERCHEZITII si la sediul Clubului Jiul Petrosani, unde anchetatorii au pus mai multe intrebari magazionerei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, PERCHEZITIILE au loc intr-un dosar de evaziune fiscala de peste un milion de euro, ALIN SIMOTA fiind suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si delapidare.

Conform surselor citate, SIMOTA ar fi spalat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit in campaniile electorale din 2008, cand a candidat atat pentru postul de primar in Petrosani, cat si pentru Senat.

Aceleasi surse sustin ca SIMOTA, fost vicepresedinte al PNL Hunedoara, ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de “state de plata falsificate” in cazul unor contracte cu un spital din judetul Hunedoara.

Citeste si: ALIN SIMOTA SI-A PUS BODYGUARZII SA BATA UN OFICIAL DE LA GAZ METAN MEDIAS!

SIMOTA a fost arestat pana la sfarsitul lunii mai, cand Tribunalul Hunedoara a hotarat inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu, decizia fiind mentinuta de Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa foto: realitatea.net