PERCHEZITII la OPERATORII de TURISM din BUCURESTI intr-un dosar de INSELACIUNE. UPDATE

Politistii fac cinci PERCHEZITII in BUCURESTI, miercuri dimineata, fiind vizati reprezentantii unei firme din domeniul TURIMULUI suspectati ca au emis FACTURI FISCALE care atestau in fals prestarea unor servicii catre parteneri din Austria, la care ajungeau in cele din urma banii.

UPDATE 16.13: Firma de turism perchezitionata este vizata intr-o ancheta a politiei austriece privind o frauda cu fonduri europene, in care este suspectat fostul europarlamentar Richard Seeber, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax.

Sursele citate au declarat ca ofiterii Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice au inceput o ancheta la sesizarea politiei austriece, care a anuntat ca fostul europarlamentar Richard Seeber ar fi suspectat intr-un dosar privind o frauda cu fonduri europene, in care ar fi implicata şi firma de turism din Romania Prestige Tours.

Conform anchetatorilor, fostul europarlamentar austriac ar fi accesat fonduri europene, apoi ar fi achizitionat fictiv articole promotionale şi servicii de turism, pentru care reprezentantii firmei Prestige Tours ar fi emis facturi false.

Prejudiciul in acest dosar a fost estimat la aproape 70.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politisti austrieci, desfasoara cinci perchezitii in BUCURESTI, fiind vizati reprezentanti ai unei societati comerciale din domeniul turismului care sunt suspectati de INSELACIUNE.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA in Bucuresti si doua judete, privind obtinerea ilegala de FONDURI EUROPENE pentru agricultura 

Conform sursei citate, in perioada 2008-2010 persoanele suspectate in acest dosar ar fi emis FACTURI FISCALE FICTIVE care atestau in fals prestarea unor servicii sau livrarea unor produse in favoarea unor parteneri din Austria.

“Sumele de bani obtinute in urma derularii acestor tranzactii erau returnate partenerilor austrieci”, precizeaza POLITIA ROMANA.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la MFE, AM-POSDRU, AM-POSCCE si ADR Vest, intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Pozitia ministrului Teodorovici 

PERCHEZITIILE de miercuri dimineata se desfasoara in cooperare cu reprezentanti ai autoritatilor judiciare austriece, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: realitatea.net