PERCHEZITII la persoane banuite de evaziune fiscala si SUSTRAGERE DE ARBORI

Politistii din cadrul IPJ Arges efectueaza joi dimineata 28 de PERCHEZITII, in Arges si Dambovita, la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, taiere fara drept si SUSTRAGERE DE ARBORI, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare de mita si luare de mita, a anuntat IGPR.

La PERCHEZITII participa 90 de politisti din cadrul IPJ Arges. Politistii efectueaza 26 de PERCHEZITII in judetul Arges si doua pe raza judetului Dambovita, la sediile unor societati comerciale si locuintele unor persoane.

Citeste si: PERCHEZITII la OMNIASIG, SRI implicat in ancheta. UPDATE

Din cercetari a reiesit ca, din luna septembrie a anului 2012 si pana in prezent, pe raza judetelor Arges si Dambovita, persoanele in cauza ar fi achizitionat si comercializat material lemnos, ascunzand sursa impozabila, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Materialul lemnos ar fi provenit din taierea fara drept si SUSTRAGEREA DE ARBORI din fondul forestier national.

Citeste si: PERCHEZITII la membrii unei grupari specializate in INSELACIUNI CU MASINI DE CUSUT

De asemenea, exista suspiciunea ca o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private si de stat si reprezentanti ai unor societati comerciale nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu, ar fi eliberat in fals avize de insotire a materialului lemnos, primind diferite sume de bani.

Inscrisurile ce contineau date nereale ar fi fost folosite la transportul si comercializarea de material lemnos.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 200.000 de lei.

Actiunea se desfasoara cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si DIPI. La actiune participa si jandarmi.

Sursa foto: citynews.ro