PERCHEZITII la persoane banuite de o EVAZIUNE FISCALA de 1,8 milioane de euro. Gruparea era coordonata de un PREOT

Politistii bihoreni de investigare a fraudelor efectueaza luni dimineata 12 PERCHEZITII la locuintele a noua persoane banuite ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,8 milioane de euro, prin EVAZIUNE FISCALA, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

UPDATE 14.32: Gruparea din Oradea suspectata de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 1,8 milioane de euro era coordonata de un PREOT, prin intermediul unei firme de produse din carne la care acesta a fost asociat, afirma surse judiciare, care spun ca barbatul si alte opt persoane au fost duse la audieri, potrivit Mediafax.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca liderul gruparii suspectate de evaziune fiscala in domeniul achizitiilor intracomunitare de carne este PREOTUL ORTODOX Ovidiu Pop de la Biserica cu Luna din Oradea, care, prin intermediul firmei Carmangeria Varadia SRL, detine in oras mai multe magazine de desfacere a produselor din carne, cel mai mare fiind pe Calea Aradului.

Daca initial PREOTUL a fost asociat in societate, ulterior el a cesionat partile sociale, ramanand doar “coordonatorul din umbra” al afacerii.

Potrivit anchetatorilor, Carmangeria Varadia se folosea de “firme fantoma” pentru a importa produse de carne din Ungaria, care ajungeau direct la Varadia, insa, in acte, erau preluate intai de “firmele fantoma”, care ramaneau astfel cu datoriile la plata TVA. In acest fel, Carmangeria Varadia castiga de doua ori: scapa de plata TVA si putea vinde produsele de carne la un pret mult sub cel al societatilor concurente, magazinele Varadia fiind cunoscute in Oradea pentru preturile mici practicate.

Conform surselor citate, noua persoane, intre care si PREOTUL, au fost ridicate de politisti si vor fi duse la sediul Politiei Judetene Bihor pentru audieri.

Perchezitiile sunt inca in desfasurare, actiunea fiind realizata de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor.

Potrivit sursei citate, PERCHEZITIILE au inceput la ora 7.00 si sunt realizate de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor. PERCHEZITIILE au loc in municipiul Oradea, la sediile sociale ale unor societati comerciale si locuintele a noua persoane banuite de comiterea infractiunii de EVAZIUNE FISCALA in domeniul achizitiilor intracomunitare de carne.

Citeste si: DESCINDERI ale DNA la o rafinarie din Arad, intr-un dosar cu PREJUDICIU de milioane de euro

La actiunea desfasurata pentru probarea activitatii infractionale a celor in cauza participa peste 50 de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Actiuni Speciale si de la Politia Municipiului Oradea din cadrul IPJ Bihor.

In cauza, se beneficiaza de suportul tehnic al SRI si de colaborarea specialistilor Directiei Regionale Antifrauda Oradea.

Citeste si: PERCHEZITII la saloane de masaj erotic din Capitala

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de euro.

La finalizarea perchezitiilor, persoanele in cauza vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, pentru audieri.

Sursa foto: studentie.ro