PERCHEZITII la Ploiesti, intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA in domeniul achizitiilor intracomunitare si comertului cu peste

Politistii de investigare a fraudelor din Prahova descind, miercuri dimineata, la opt adrese din Ploiesti, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in EVAZIUNE FISCALA in domeniul achizitiilor intracomunitare si comertului cu peste si produse din peste, care ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 400.000 de lei a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, 30 de politisti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor — IPJ Prahova efectueaza opt PERCHEZITII in municipiul Ploiesti, respectiv cinci la sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale si trei la domiciliile a trei administratori de societati comerciale.

Persoanele vizate sunt banuite ca, in perioada 2013 — aprilie2014, ar fi achizitionat peste si produse din peste, atat din state membre ale Uniunii Europene, cat si de pe teritoriul Romaniei, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

Citeste si: PERCHEZITII de AMPLOARE la Primaria Constanta si la domiciliul edilului RADU MAZARE

Membrii gruparii ar fi comercializat marfurile importate in punctele de lucru a cinci societati comerciale din Ploiesti. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 400.000 lei.

Din dispozitia sefului Politiei Romane, in perioada 1-19 aprilie, au fost intensificate activitatile de prevenire si combatere a faptelor antisociale in perioada premergatoare Sarbatorilor de Pasti.