Primarul Iasului, GHEORGHE NECHITA, adus cu DUBA la DNA in Bucuresti. UPDATE

Procurorii DNA efectueaza, joi dimineata, o serie de 18 PERCHEZITII la primaria IASI, la locuinta edilului GHEORGHE NICHITA (vicepresedinte PSD), la politia locala si la mai multe adrese, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de CORUPTIE, informeaza Realitatea Tv.

UPDATE 18.49: Primarul Iasului, GHEORGHE NECHITA, a fost adus cu DUBA in Bucuresti la sediul DNA. El nu a facut nicio declaratie la intrarea in cladire.

UPDATE 16.15: Seful Politiei Locale Iasi, Liviu Mihai Hliboceanu, a fost adus la sediul DNA Bucuresti pentru a fi audiat de procurori.

UPDATE 15.05: Primarul municipiului Iasi, GHEORGHE NICHITA, este condus, joi, la audieri, la sediul DNA Bucuresti, dupa ce PERCHEZITIILE desfasurate la locuinta acestuia, de procurori insotiti de jandarmi, au durat timp de mai bine de sase ore.

“Nu am ce sa va declar acum”, a spus primarul GHEORGHE NICHITA iesind din locuinta sa, insotit de oamenii legii.

Potrivit avocatului acestuia, Marius Striblea, anchetatorii au gasit in casa doar un laptop, un reportofon si trei stik-uri de memorie.

“Urmeaza sa fie dus la audieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bucuresti. S-au efectuat perchezitii acasa si la primarie. Au fost ridicate documente de la primarie si de acasa au ridicat trei stick-uri de memorie, un laptop si un reportofon”, a precizat Marius Striblea.

UPDATE 10.30:  Primarul din Iasi, GHEORGHE NICHITA, este cercetat pentru ca, abuzand de functia detinuta, ar fi instigat mai multi politisti sa efectueze supravegheri operative si investigative in cazul unor persoane, au declarat, joi, pentru Agerpres, surse judiciare.

GHEORGHE NICHITA este suspectat ca, in scopul obtinerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucratori ai Politiei Locale Iasi, respectiv functionari publici cu functii de conducere, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane, folosind personalul politienesc si bunurile aflate in dotarea politiei.

Sursele citate sustin ca GHEORGHE NICHITA dorea sa cunoasca exact deplasarile unor persoane si toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se intalneau.

Aceleasi surse au precizat ca GHEORGHE NICHITA dispunea lui LIVIU MIHAI HLIBOCEANU, directorul general al Politiei Locale Iasi, si lui Stefan Avirvarei, sef serviciu Politia Locala Iasi, sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele despre care acesta dorea sa obtina informatii si le cerea sa-l tina la curent cu toate detaliile, respectiv cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin.

Sursele judiciare subliniaza ca LIVIU MIHAI HLIBOCEANU, la cererea primarului, solicita unor politisti din subordine sa acceseze inclusiv bazele de date ale institutiei, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar si pe cea a Evidentei Populatiei, pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor masini.

Suspiciuni de coruptie l-ar viza pe primarul municipiului Iasi GHEORGHE NICHITA, in legatura cu finantarea si contractele pentru politia locala a municipiului, coordonata si finantata direct de Primaria Iasi.

GHEORGHE NICHITA este primarul Iasiului de 12 ani. NICHITA urmeaza sa fie adus la sediul central al DNA din Bucuresti pentru audieri.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bzi.ro