PERCHEZITII LA RA-APPS. DIRECTORUL GABRIEL SURDU, RETINUT de DNA. UPDATE

PERCHEZITII DNA la sediul RA-APPS. Procurorii anticoruptie efectueaza, miercuri dimineata, o serie de patru PERCHEZITII la sediul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) din Capitala si la alte locatii din judetul Prahova, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 18:12: DIRECTORUL GENERAL AL RA-APPS, GABRIEL SURDU a fost RETINUT de procurorii DNA sub acuzatia de cumparare de influenta. SURDU isi va petrece urmatoarele 24 de ore in arestul Politiei Capitalei, iar maine va fi prezentat in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE 15.30: DIRECTORUL GENERAL AL RA-APPS, GABRIEL SURDU, este audiat de procurori la sediul DNA din Capitala.

UPDATE 12.00: Potrivit unor surse judiciare, directorul RA-APPS GABRIEL SURDU este cercetat pentru ca, in vara anului 2013, i-ar fi cerut presedintelui Consiliului Judetean Buzau, MARIAN CRISTINEL BIGIU, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari pentru SC Construct Co Group SRL, firma pe care o conducea prin intermediar.

Aceleasi surse au precizat ca MARIAN CRISTINEL BIGIU a fost de acord cu cererea lui GABRIEL SURDU si l-a sprijinit sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, in comuna Ghergheasa, in schimbul interventiei pe langa primarul localitatii cerand 8% din valoarea contractului.

Potrivit surselor, in 21 mai 2014 intre Primaria Ghergheasa si SC Construct CO Group SRL, administrata de HORATIU DANIEL VIDAN POPA, a fost incheiat contractul avand ca obiect proiectarea si executia ‘Modernizare drumuri de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare in comuna Ghergheasa, jud. Buzau’, in valoare de aproximativ 11 milioane euro.

MARIAN CRISTINEL BIGIU a fost retinut pe 6 decembrie in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA in parcarea blocului in care locuieste, in timp ce primea mita. Ulterior, a fost arestat preventiv si trimis in judecata. Pe 23 aprilie a fost plasat in arest la domiciliu.

STIRE INITIALA

Conform sursei citate principalul vizat este directorul general al institutiei, GEORGIAN GABRIEL SURDU, suspectat de TRAFIC de INFLUENTA in perioada 2013-2015. PERCHEZITIILE  DNA au loc si la sediul SC Construct CO Group SRL, in spatiul de lucru unde isi desfasoara activitatea HORATIU DANIEL POPA VIDAN, precum si la imobilul unde locuieste acesta, dar si la domiciliul lui ADRIAN OANCEA.

„Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 – 2014.

In cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 4 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Prahova, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul procurorilor anticoruptie.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul.ro