PERCHEZITII la RATB pentru FURT de COMBUSTIBIL. 20 de PERSOANE vizate. POZITIA Regiei

POLITISTII din Capitala efectueaza, miercuri, o serie de PERCHEZITII la sediul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) intr-un dosar care vizeaza 20 de angajati ai regiei care se fac vinovati de FURT de COMBUSTIBIL. 

UPDATE 18:14 – Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi de la RATB. 20 de persoane, reţinute

Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi din patrimoniul RATB, potrivit unor surse judiciare, Poliţia Capitalei anunţând că 20 de persoane au fost reţinute în acest dosar, după percheziţiile de miercuri.

Poliţiştii Capitalei, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut miercuri 25 de percheziţii la mai multe imobile aparţinând Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) şi la locuinţele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul regiei, în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri 20 de persoane, toate fiind ulterior reţinute. Suspecţii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vândut cu ajutorul unor intermediari.

Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi cantitatea de 450 litri motorină.

Cercetările sunt continuate în acest caz de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

UPDATE 16.41: RATB a transmis miercuri un comunicat de presa in care a firma ca a luat la cunostinta de perchezitiile desfasurate de Politia Capitalei sub coordonarea Parchetului Bucuresti, la mai multe unitati ale Regiei si la locuintele unor persoane suspectate ca au sustras motorina din patrimoniul RATB.

“Conducerea Regiei colaboreaza cu organele de urmarire penala punand la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile si datele solicitate. Totodata, va fi demarata o ancheta interna la nivelul tuturor autobazelor, in vederea clarificarii faptelor ce constituie infractiuni si aflarii adevarului, in interesul publicului calator, al intregii opinii publice si al Regiei”, se spune in comunicat.

Cei 20 de suspecti vor fi ridicati in baza unor MANDATE de ADUCERE si vor fi AUDIATI la sediul POLITIEI CAPITALEI.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT care VIZEAZA CONTRACTE cu CFR. PREJUDICIU de 34 MILIOANE de LEI 

PERCHEZITIILE au loc, miercuri, la mai multe imobile apartinand Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si la locuintele unor persoane suspectate ca au FURAT COMBUSTIBIL din patrimoniul RATB, acestea urmand sa fie ridicate si duse la audieri, la POLITIA CAPITALEI.

PERCHEZITIILE sunt efectuate la 25 de adrese din BUCURESTI, de unde vor fi ridicate 20 de persoane, in baza unor MANDATE de ADUCERE, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti si Politiei Capitalei.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la CONTRABANDISTII de TIGARI din sase JUDETE 

Persoanele suspectate in acest caz vor fi audiate la Politia Capitalei. La actiune participa 120 de politisti de la Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Sursa foto: gandul.info