PERCHEZITII la sediile anticoruptie din PRAHOVA, dupa retinerile DNA de ieri

Procurorii DNA efectueaza, marti dimineata, PERCHEZITII la BCCO si DGA Prahova, dupa ce luni seara seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, CONSTANTIN ISPAS, adjunctul sefului Politiei Judetene, ADRIAN RADULESCU, si ofiterul BCCO Ploiesti EMANUEL SAGHEL, au fost retinuti de DNA Ploiesti, dupa mai mult de 12 ore de audieri, informeaza B1 TV.

De asemenea, se desfasoara perchezitii si la birourile lui Constantin Ispas si Emanuel Saghel.

Cei trei vor fi prezentati al Tribunalul Prahova, marti, cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA.

CONSTANTIN ISPAS, seful DGA Prahova, este acuzat de TRAFIC DE INFLUENTA, LUARE DE MITA folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, spalarea banilor si cercetare abuziva. Potrivit procurorilor, Ispas ar fi furnizat informatii secrete din dosarele instrumentate de politisti unor afaceristi cu probleme penale, asigurandu-i ca va face tot ce depinde de el ca acestea sa fie solutionate favorabil.

De asemenea, seful DGA ar fi PRIMIT BANI IN MOD REPETAT pentru INITIEREA UNOR ANCHETE impotriva unor lucratori din Politie implicati in solutionarea unui dosar de evaziune fiscala. Astfel, Ispas a pretins si primit, in perioada aprilie 2010 – februarie 2011, cate 10.000 euro, in doua transe de la un denuntator.

CITESTE SI: PLOIESTI: TREI SEFI AI POLITIEI PRAHOVA, ADUSI LA DNA. SEFUL DJA SI OFITERUL BCCO PLOIESTI, RETINUTI DE DNA (SURSE). UPDATE

Procurorii il mai acuza pe seful DGA ca, din anul 2011 si pana in prezent, a efectuat, in mod repetat, operatiuni financiare, cu acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste si acum, constand in administrarea si coordonarea efectiva a activitatilor derulate de o firma la care actionar unic si administrator figureaza chiar. fiul sau, Mihai Constantin Ispas.

EMANUEL SAGHEL este acuzat ca a furnizat informatii unei persoane cercetate intr-un dosar penal D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiesti. Mai exact, persoana in cauza a fost avertizata ca este interceptata, si informata cu privire la data la care vor avea loc perchezitii la casa sa. In schimb, Saghel a pretins si primit in perioada martie – noiembrie 2014. bilete pentru fiecare meci de fotbal disputat de catre F.C. Petrolul Ploiesti, pe teren propriu.

Pe surse, in perioada anilor 2014 – 2015, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Ploiesti, Saghel l-a constrans pe un jurnalist prin amenintare cu constituirea de dosare penale si luarea unor masuri preventive fata de acesta, in scopul de a-l determina sa nu mai publice materiale de presa compromitatoare la adresa sa.

ADRIAN RADULESCU este acuzat de CERCETARE ABUZIVA, deoarece impreuna cu Constantin Ispas au folosit amenintari si promisiuni, pentru a determina trei persoane sa formuleze denunturi la adresa unor ofiteri de politie de la S.I.F. Prahova.

Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul sefului Politiei Judetene, Adrian Radulescu, si ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel au fost, luni dimineata, la sediul DNA Ploiesti, pentru audieri.

Sursa foto: aktual24