UPDATE. Perchezitii la locuinta lui Mitica Dragomir si la sediul LPF intr-un dosar de spalare de bani, delapidare si evaziune

Politistii fac, luni, 11 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, printre care si la locuinta lui Mitica Dragomir si la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, intr-un dosar privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Sunt vizate sapte persoane suspectate de evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro. 

UPDATE 12.00: La sediul Politiei Capitalei au ajuns toate cele sapte persoane suspecte in acest caz, inclusiv Mihai Corbu, actionarul unic al Capital Properties.

Fostul vicepresedinte al LPF, Alexandru Boc a comentat la DolceSport evenimentele din aceasta dimineata: “Comisionul a fost aprobat in Adunarea Generala. Nu am participat la discutii si la semnarea contractului, deci nu stiu  mai mult.

Contractul a fost semnat de Dragomir si de domnul Popescu probabil, directorul economic de atunci. Pe mine nu m-a chemat nimeni la audieri si nici nu avea de ce sa ma cheme. Au mai fost anchete pe aceasta tema si s-au terminat favorabil pentru domnul Dragomir. Dansul mereu s-a acoperit de acte”, a declarat Boc, potrivit gsp.ro.

UPDATE 11.00: Dumitru Dragomir da, la aceasta ora, explicatii la Politia Capitalei in dosarul privind evaziunea fiscala, delapidarea si spalarea de bani care implica sapte oameni din fotbal. La plecarea de acasa, fostul sef al LPF a declarat ca este acoperit de documente atat cat traieste. 

UPDATE 9.10: Potrivit redactorului sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, printre altele, oamenii legii fac perchezitii chiar la locuinta fostului sef al LPF, Mitica Dragomir. “Din informatiile Gazetei Sporturilor perechezitiile au loc la sediul Capital Properties, sediul LPF si la Dumitru Dragomir acasa. Nu se fac perchezitii la RCS-RDS si DIGI”, a precizat Tolontan la Realitatea TV. In aceste conditii, Mitica Dragomir va fi adus la audieri astazi.

Dumitru Dragomir a oferit si prima reactie la perchezitiile de la el de acasa: “Exista zi in care sa nu se vorbeasca de mine? Nu exista! Sa fie sanatosi, sa aiba de 1.000 de euro in buzunar, la cite audieri am fost pana acum. O sa ma duc si de aceasta data si asta este. Imi era frica daca as fi furat! Asa, cum sa-mi fie frica? Sotia mea s-a speriat, dar e mai mult indignata. Oamenii s-au purtat profesionist, santem in Uniunea Europeana, si-au facut treaba. Sa fim noi sanatosi, ca astea trec!”, a spus Dumitru Dragomir, citat de fanatik.ro. 

Din cate se pare prejudiciul despre care se vorbeste ar fi un comision pentru vanzarea drepturilor TV. Pe 1 iulie 2011, Gazeta Sporturilor a descoperit firma care a luat comisionul de 2,25 milioane de euro de la Liga pentru vanzarea drepturilor TV. E vorba despre Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau, prietenul lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS. Imediat dupa dezvaluirile Gazetei, Dumitru Dragomir care era presedintele LPF in acel moment a explicat cum -a acordat comisionul de 5%: “Ni s-a propus Capital Properties, am verificat-o si apoi am acceptat-o!”. 

Potrivit Politiei Capitalei, actiunea de luni dimineata vizeaza persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Citeste si: LPF ARUNCA BOMBA: LOOK TV SI TRANSILVANIA LIVE NU POT TRANSMITE MECIURILE DIN LIGA I

“Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro”, a precizat sursa citata.

Anchetatorii fac perchezitii la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov si vor pune in aplicare sapte mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie audiate la sediul Politiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Politie, una dintre perchezitii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Anchetatorii spun insa ca nu este vizata Liga in sine, ci doar persoane fizice din cadrul LPF.

Perchezitiile sunt facute de Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: fanatik.ro