PERCHEZITII la SPITALUL MARIE CURIE din CAPITALA! GHEORGHE BURNEI a fost adus si el

Politistii si procurorii fac din nou PERCHEZITII, miercuri, la SPITALUL MARIE CURIE din Capitala, in birouri din sectia de Ortopedie care la perchezitiile de sambata au fost sigilate de anchetatori. Medicul GHEORGHE BURNEI a fost adus de la locuinta sa, unde este in arest, la unitatea sanitara, pentru a fi prezent la actiune, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Anchetatorii au facut si sambata PERCHEZITII la SPITALUL MARIE CURIE in dosarul in care chirurgul ortoped GHEORGHE BURNEI este acuzat de luare de mita si suspectat de experimente neautorizate pe copii. De la spital au fost ridicate atunci mai multe documente, iar unele birouri au fost sigilate de anchetatori.

CITESTE SI: GHEORGHE BURNEI, cunoscutul medic ortoped, plasat in AREST LA DOMICILIU! ACUZATII EXTREM DE GRAVE

Pentru PERCHEZITIILE facute miercuri in aceste spatii a fost emis un nou mandat, dar acestea sunt in acelasi dosar, au precizat sursele citate. PERCHEZITIILE sunt facute de ofiteri de la Directia Generala Anticoruptie si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al SPITALULUI MARIE CURIE, Denise Stanescu, declara ca perchezitiile care au avut loc sambata au fost facute doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la sectia de Ortopodie condusa de GHEORGHE BURNEI, iar alti doi colegi din echipa acestuia au fost chemati de anchetatori pentru a fi audiati in calitate de martori.

Medicul GHEORGHE BURNEI a fost retinut sambata noapte de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva a lui GHEORGHE BURNEI si a dispus plasarea in arest la domiciliu, decizie care nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au aratat, in referatul cu propunerea de arestare preventiva, ca, in perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul GHEORGHE BURNEI a pretins si a primit de 15 ori mita de la parintii unor copii internati la SPITALUL MARIE CURIE pe care i-a operat sau doar i-a consultat.

Anchtatorii sustin ca GHEORGHE BURNEI lua mita nu doar de la parintii copiilor pe care ii consulta sau ii opera, ci si de la cei pe care facea experimente. Procurorii mai spun ca GHEORGHE BURNEI nu solicita direct bani si ii accepta inainte de interventia chirurgicala doar foarte rar, insa dupa operatii le permite parintilor sa il “gratifice” cu sume de bani sau foloase.

Sursa foto: realitatea