PERCHEZITII DIICOT la TRAFICANTII de MEDICAMENTE din Bucuresti si 5 judete

Politistii impreuna cu procurorii DIICOT efectueaza, joi dimineata, o serie de 14 PERCHEZITII la TRAFICANTII de MEDICAMENTE din BUCURESTI si cinci judete. Intre persoanele suspectate de oamenii legii se regasesc farmacisti, dar si un avocat, informeaza postul B1 Tv.

Este vizata o grupare care comercializa ilegal medicamente impotriva depresiei si anxietatii, precum Xanax si Diazepam.

In baza unui mandat eliberat de Curtea de Apel Craiova, procurorii DIICOT au descins in 14 locatii din Bucuresti, Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj si Timis. Medicamentele proveneau si Romania, Serbia si Bulgaria, fiind destinate inclusiv pentru Norvegia. In cauza, anchetatorii colaboreaza cu autoritatile straine.

Potrivit unor surse oficiale, la Biroul Teritorial Gorj al DIICOT se afla inregistrat un dosar din 16 mai 2014, in care a fost inceputa urmarirea penala “in rem” cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constand in aceea ca o persoana cunoscuta sub apelativul “George” are ca preocupari comercializarea medicamentului Xanax, ce are in componenta o substanta activa, ce se regaseste in tabelul III — anexa la Legea 143/2000 — droguri de risc, cautand potentiali beneficiari din judetele Mehedinti si Gorj.

Medicamentul comercializat provine atat din Romania, cat si din Serbia si Bulgaria si este furnizat in cutii, percepandu-se intre 25-60 lei/cutie, in raport de concentratia comprimatelor.

La data de 13 martie 2015, procurorii au extins urmarirea penala in acest dosar, fiind stabilit ca activitatea este savarsita de un grup infractional structurat pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea si transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde sunt vandute tot prin intermediul membrilor retelei.

S-a mai stabilit ca medicamentele erau procurate de la dealeri din depozite din Romania, dupa care medicamentele erau distribuite la oameni de legatura din Mehedinti si Gorj, care asigurau finantarea si apoi transportul in afara tarii.

Gruparea a actionat in perioada 2014-2015, implicand dealeri de medicamente, farmacisti si persoane care faceau trafic intern si international cu medicamente cu continut stupefiant de ordinul sutelor de mii de comprimate, realizand beneficii financiare substantiale.

Tot in acest dosar se efectueaza cercetari si fata de un avocat din cadrul Baroului Mehedinti, pentru aderare la un grup infractional organizat si complicitate la trafic de droguri de risc.

Actiunea are loc cu sprijinul de specialitate al lucratorilor SRI Gorj.

In curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea