PERCHEZITII la firme din trustul MediaPro pentru evaziune fiscala si spalare de bani. PREJUDICIUL, estimat la 1.5 milioane de euro

Politistii efectueaza, marti dimineata, 26 de PERCHEZITII in Bucuresti si Ilfov la mai multe firme, printre care si societati din trustul MEDIAPRO, pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul este estimat la 1.5 milioane de euro.

In acest dosar sunt vizate 66 de societati comerciale care ar fi cumparat servicii fictive de la mai multe societati fantoma pentru a putea cere inapoi TVA-ul si impozitul pe profit de la Stat, se arata intr-un comunicat la Politiei Romane.

Citeste si: ADRIAN SARBU A AJUNS LA SEDIUL MEDIAFAX. PERCHEZITIILE LA FIRMELE ACESTUIA CONTINUA

Produsele fictive achizitionate pe hartie sunt in valoare de 10 milioane de euro, in timp ce prejudiciul adus statului este estimat la 1.5 milioane de euro.

PERCHEZITIILE sunt efectuate de 90 de politisti de la Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii. Descinderile au loc si la STUDIOURILE MEDIAPRO din Buftea, urmand a fi puse in executare si 13 mandate de aducere.

Citeste si: TRUSTUL MEDIAPRO SI FIRME DETINUTE DE ADRIAN SARBU, SUSPECTATE DE EVAZIUNE FISCALA. UPDATE

TRUSTUL MEDIPRO si firme ale fostului boss al Pro TV, Adrian Sarbu, au  mai fost PERCHEZITIONATE in urma cu 3 luni tot pentru infractiuni de spalare de bani si evaziune fiscala.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro