Peste 3.000 de litri de APA MINERALA au fost CONFISCATI de politisti in urma perchezitiilor la un lant de magazine

Politistii Capitalei de la Sectia de Investigare a Fraudelor efectueaza perchezitii, joi, la un lant de magazine din Capitala, intr-o actiune de prevenire a inselaciunii cu APA MINERALA CONTRAFACUTA.

UPDATE 18.59: Peste 3.000 de litri de APA MINERALA au fost CONFISCATI, joi, de politisti, in urma pechezitiilor care au fost facute in trei magazine din Sectorul 3, pentru ca sursa indicata pe eticheta a apei respective este un izvor neinregistrat, au declarat reprezentantii Politiei Capitalei, potrivit gandul.info.

Surse din Politie au precizat pentru Mediafax ca anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apa minerala marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3.

Potrivit etichetei, apa respectiva ar proveni din izvorul F3 Targu Secuiesc, care nu afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale, au aratat sursele citate.

Pe de alta parte, intr-o declaratie oficiala a reprezentantilor hipermarketului, remisa Mediafax, se arata ca joi au avut loc controale de rutina in cateva magazine Lidl, aceste actiuni avand loc periodic, conform legislatiei in vigoare.

“Mentionam ca apa minerala Saguaro provine din surse inregistrate si nu a fost descoperita nicio neregula cu privire la sursa apei, iar aceasta nu a fost retrasa”, se arata in acelasi comunicat.

UPDATE 15.42: Potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax, politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au facut, joi, verificari la trei magazine dintr-o retea de hipermarketuri din Sectorul 3, unde ar fi la vanzare apa minerala neinregistrata.

Anchetatorii verifica, impreuna cu inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor si Inspectoratul Teritorial de Munca, magazine Lidl de pe soseaua Liviu Rebreanu, soseaua Mihai Bravu si strada Fizicienilor, unde s-ar vinde apa minerala neinregistrata, au spus sursele citate.

Echipele de control vor lua mostre de apa, care vor fi duse la laborator pentru a fi expertizata si a se stabili daca este improprie pentru consumul uman.

Citeste si: Nereguli la apa minerala vanduta in Capitala! Vezi ce au gasit inspectorii ANPC!

“Existau suspiciuni ca un anumit tip de APA MINERALA este CONTRAFACUTA. Se fac verificari impreuna cu inspectori ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Este vorba de o marca proprie a acelui hypermarket, care costa foarte putin”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, citat de Agerpres.

Citeste si: ALERTA! Ciocolata cu SALMONELLA, gasita intr-un supermarket din Romania

Sursa foto: glasul-hd.ro