Perchezitii la zeci de oameni de afaceri din Mehedinti. Printre acestia, Constantin Badescu, Constantin Izvoranu si seful Politiei Locale Drobeta Turnu Severin

Perchezitii la zeci de oameni de afaceri din Mehedinti. DIICOT informeaza, intr-un comunicat de presa, ca un numar de 38 de perchezitii au loc, joi dimineata, la mai multi oameni de afaceridin judet. Alte 47 de perchezitii au avut loc, simultan, in Gorj, Dolj, Dambovita, Hunedoara si Timis.

Procurorii cerceteaza o grupare infractionala care se ocupa cu evaziune fiscala si spalare de bani prin intermediul mai multor firme fictive. Printre firmele vizate se numara si o firma de paza detinuta de sotia sefului Politiei Locale Drobeta Turnu Severin. Nicolae Micsoniu a fost audiat de procurori. Acesta este acuzat ca ar fi inregistrat facturi fictive.

Procurorii ar urma sa puna in aplicare 45 de mandate de aducere, intre persoanele care vor fi audiate numarandu-se oamenii de afaceri Constantin Badescu, Constantin Izvoranu, sotia sefului Politiei Locale Drobeta Turnu Severin, dar si avocatul omului de afaceri Constantin Badescu, Sorin Crudiu.

Actiunea este coordonata de DIICOT Mehedinti in colaborare cu Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinti, participand aproximativ 300 de forte de interventie.

Membrii gruparii au identificat mai multi agenti economici interesati sa-si diminueze ilegal baza impozabila. Astfel, ei inregistrau operatiuni comerciale nereale, dupa care, prin mai multe firme controlate de ei se emiteau facturi fictive. Ulterior, sumele depuse erau retrase in numerar si, dupa retinerea comisioanelor stabilite, liderii gruparii inapoiau banii partenerilor de afaceri, care ii reintroduceau in patrimoniul firmelor detinute.

Astfel, intre 2009 si 2013, firmele controlate de liderii gruparii au efectuat livrari nereale de marfuri catre mai multe firme, care, in acest fel, si-au redus artificial profiturile prin diminuarea masei impozabile, situatie care a condus la prejudicierea bugetului statului cu suma de aproximativ 29 de milioane lei, constand in TVA si impozit pe profit deduse in mod nelegal.