PERCHEZITII pentru destructurarea unei GRUPARI INFRACTIONALE INTERNATIONALE

Un numar de 100 de politisti efectueaza marti o actiune pentru destructurarea unei GRUPARI INFRACTIONALE INTERNATIONALE specializate in evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul importului si comercializarii de imbracaminte si incaltaminte, prejudicial estimate fiind de trei milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Conform sursei citate, activitatile se desfasoara in cadrului unui dosar penal in care se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Jusitie.

Sunt efectuate noua PERCHEZITII domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Citeste si: TONE DE PESTE, CONFISCATE de politisti

La actiune participa aproximativ 100 de politisti din cadrul unitatilor centrale si teritoriale ale Politiei Romane, respectiv politisti de investigare a criminalitatii economice, specialisti criminalisti si luptatori SIAS.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in circuitul infractional ar fi implicate 64 societati comerciale romanesti care ar fi emis facturi false in vederea ascunderii veniturilor provenite din vanzarea de marfa ce provenea din operatiuni de import subevaluat, mai spune sursa citata.

Activitatile infractionale s-au derulat in perioada 2013-2015, existand indicii ca faptele  ilicite ar fi fost savarsite de mai multe societati comerciale cu obiect de activitate similar, grupul infractional fiind coordonat de un cetatean chinez.

Cercetarile au mai stabilit ca, pentru savarsirea faptelor ar fi fost folosite documente justificative false, emise de societati comerciale de tip fantoma sau a caror identitate a fost clonata si care au fost puse la dispozitie, contra cost.

Aceste date erau furnizate de un grup de persoane care facilita savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala mai multor societati comerciale din marile complexuri comerciale en-gross din Bucuresti si Ilfov.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la SPITALUL SOCOLA din IASI. Managerul LUCIAN BURLEA a fost RETINUT. UPDATE

Sumele de bani provenite din infractiunile de evaziune fiscala ar fi fost ulterior transferate in China, prin intermediul unui alt cetatean chinez, folosind un circuit de operatiuni fictive.

Prejudiciul estimat a fi fost produs prin activitatea infractionala este de aproximativ trei milioane de euro.

De asemenea, la actiune participa specialisti din cadrul Directiei Generale Antifrauda.

Sursa foto: giurgiuveanul.ro