PERCHEZITII PRAHOVA: Peste 160 de kilograme de TUTUN si 300.000 de TIGARI confiscate

Peste 160 de kilograme de TUTUN, aproape 300.000 de bucati de TIGARETE, aproximativ 3.600 de tuburi pentru fabricat tigarete, bani si alte bunuri, au fost ridicate de politisti, in urma a 21 de PERCHEZITII efectuate, sambata dimineata, in judetul Prahova, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), remis presei.

Au fost ridicate, de asemenea, in vederea continuarii cercetarilor, sase dispozitive de confectionat TIGARETE, 7.500 euro, 12.500 lei si mai multe telefoane mobile, se precizeaza in documentul citat. In urma actiunii, 15 persoane au fost duse la sediul politiei pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

CITESTE SI: PERCHEZITII DOMICILIARE la CONTRABADISTII de TIGARI din BUCURESTI si ILFOV 

Potrivit IGPR, cele 21 de PERCHEZITII au fost efectuate, sambata, in localitatile Ploiesti, Lipanesti, Valenii de Munte, Plopeni, Aricesti Rahtivani si Provita de Jos din judetul Prahova, de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase, Politiei Orasului Valeni, Politiei Orasului Plopeni si criminalisti, impreuna cu luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Prahova.

PERCHEZITIILE au fost efectuate la puncte de lucru ale unor societati comerciale si locuintele mai multor persoane banuite de comiterea de furturi si infractiuni la regimul produselor accizabile, de pe raza judetului Prahova. In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au urmarit documentarea activitatii infractionale a 15 persoane banuite de sustragerea de TUTUN vrac sau TIGARETE din incinta unei societati comerciale, pe care ulterior le comercializau catre populatie.

CITESTE SI: VIDEO PERCHEZITII DIICOT la clubul PETROLUL PLOIESTI

Prejudiciul creat prin activitatea infractionala, estimat pana in prezent, este de 100.000 de lei, precizeaza sursa citata. La PERCHEZITII, alaturi de politisti, au participat reprezentanti ai Directiei Regionale Vamale Prahova si jandarmi, se mai arata in comunicat. 

Sursa foto: adevarul.ro