PERCHEZITII PRIMARIE CRAIOVA: Sase actuali si fosti angajati au fost ARESTATI

SASE fosti si actuali angajati din Directia de Taxe si Impozite a Primariei Craiova, retinuti in dosarul cu un prejudiciu de peste 650.000 de lei, au fost ARESTATI PREVENTIV, in timp ce alte patru persoane, cercetate in acelasi caz, au fost ARESTATE la DOMICILIU.

Magistratii Judecatoriei Craiova au emis mandate de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile pe numele a cinci angajati de la Directia de Taxe si Impozite din Primaria Craiova si a unui fost angajat al serviciului.

Astfel, este vorba despre angajatii Vasilica Iuliana Bumbac, Georgeta Mitroi, Claudia Bogoi de la Serviciul de Recuperare Debite si Executare Silita Persoane Fizice, Elena Munteanu de la Compartimentul Recuperare creante fiscale si Octavian Cojocaru de la Serviciul Constatare si Impunere Persoane Fizice, dar si de Lucica Pasarica, fosta salariata a serviciului.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la PRIMARIA CRAIOVA: Procurorii ridica documente de la sediul institutiei

Alte patru persoane, trei foste angajate ale directiei si o salariata de la Serviciul de Recuperare Debite si Executare Silita Persoane Fizice, retinute in acest caz, au fost ARESTATE la DOMICILIU. Judecatorii au mai decis ca alte patru persoane, de asemenea retinute in acest dosar, sa fie cercetate in libertate.

In urma PERCHEZITIILOR facute, joi, la 24 de adrese din CRAIOVA, respectiv la locuintele unor actuali si fosti angajati ai Directiei de Impozite si Taxe din Primaria Craiova suspectati de FRAUDE INFORMATICE, FALS INTELECTUAL, INSELACIUNE si ABUZ in SERVICIU, 25 de persoane au fost duse la audieri la Parchetul Judecatoriei Craiova.

In urma audierilor, procurorii au emis ordonante de retinere pe numele a 14 persoane – zece actuali si patru fosti angajati ai Directiei Taxe si Impozite -, care ulterior au fost prezentate Judecatoriei Craiova cu propunerea de arestare preventiva. Anchetatorii au stabilit ca in perioada 2007-2014 cele 14 persoane au sters din evidenta fiscala informatizata mai multe debite din amenzi, in baza unor sentinte civile fictive si a unor chitante nereale.

CITESTE SI: PERCHEZITIILE de la PRIMARIA CRAIOVA vizeaza o posibila FRAUDA cu FONDURI EUROPENE la proiectul WATER PARK 

De asemenea, functionarii sunt suspectati ca au acordat nejustificat facilitati fiscale unor persoane care nu aveau dreptul si care nu se incadrau in prevederile legale ori au anulat mai multe chitante prin care au fost incasate taxe judiciare de timbru, pentru a obtine beneficii materiale.

Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.

Sursa foto: gorjeanul.ro