PERCHEZITII de AMPLOARE ale DIICOT: 245 de DESCINDERI la CONTRABANDISTII de TIGARI

Procurorii DIICOT efectueaza, marti dimineata, o serie de 245 de PERCHEZITII domiciliare si la sedii de firma din 9 JUDETE cu scopul de a DESTRUCTURA trei RETELE ale CONTRABANDISTILOR de TIGARI.

PROCURORII DIICOT din Brasov, Bacau si Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, actioneaza marti, 9 decembrie, pentru destructurarea a 3 GRUPURI INFRACTIONALE organizate, suspectate de CONTRABANDA de TIGARI.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT in VALEA JIULUI: Retea de PROXENETI cu profesor universitar si studente implicate 

In perioada 2013-2014, membrii acestor GRUPURI INFRACTIONALE au introdus pe teritoriul Romaniei, in judetele Brasov, Covasna, Maramures, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Buzau, tigarete de diferite marci (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova si Ucraina. Acestea au fost distribuite ulterior pe PIATA NEAGRA, in sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri au creat veritabile retele de colectare, preluare, transport si depozitare a tigaretelor provenite din CONTRABANDA, acestea fiind structurate pe paliere, in functie de rolurile indeplinite in cadrul grupului infractional.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT la CAMATARII din TELEORMAN, GIURGIU si BUCURESTI 

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 245 de PERCHEZITII domiciliare pe raza judetelor sus-mentionate, din probele administrate rezultand ca membrii grupurilor infractionale au introdus in tara si au comercializat peste 2 milioane pachete tigari de contrabanda.

La sediile serviciilor teritoriale vor fi conduse un numar de 110 persoane, in vederea audierii.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei si Brigazii Speciale de Interventii ”Vlad Tepes”. Suportul tehnic si informativ al operatiunii a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii, Directia Operatiuni Speciale si Departamentul de Informatii si Protectie Interna”, se arata in comunicatul procurorilor DIICOT.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net