PERFORMANTA a ELEVILOR LATINISTI din Romania

Elevii romani prezenti la competitiile internationale de limba latina – Certamen Horatianum si Certamen Ovidianum Sulmonense -, desfasurate in perioada 16-19 aprilie, in localitatile Venosa si Sulmona, au obtinut un premiu I si doua premii special, a anuntat vineri Ministerul Educatiei.

Astfel, la a XIX-a editie a Concursului de limba latina Certamen Horatianum, unul dintre cele mai prestigioase din invatamantul preuniversitar umanist european, Andrei Gabriel Greceanu (Colegiul National “Sf. Sava” din Bucuresti) a cucerit premiul I si premiul special Luigi Masturzo.

Citeste si: REUSITA EXCEPTIONALA a LOTULUI FEMININ de MATEMATICA al Romaniei

“Performanta este cu atat mai valoroasa, cu cat proba, cu o durata de sase ore, fara pauza, are un grad de dificultate extrem de ridicat, constand in traducerea unui text din opera poetului latin Horatiu, respectiv rezolvarea unor cerinte de interpretare istorico-literara a pasajului tradus, intr-una dintre limbile acceptate de comisia de evaluare. Andrei Gabriel Greceanu, pregatit de profesoara Monica Duna, a redactat lucrarea in limba engleza”, potrivit sursei citate.

Citeste si: PERFORMANTA EXCEPTIONALA a elevilor romani, la Olimpiada Balcanica de Matematica

Certamen Horatianum, concurs la care Romania a participat prima oara in 2009, a reunit in acest an peste 250 de elevi din 130 de licee cu traditie in invatamantul clasic din tari precum Austria,  Germania,  Bulgaria, Portugalia, Ungaria, Belgia, Polonia si Italia.

La randul sau, Despina Borcea, eleva la Colegiul National din Iasi, s-a remarcat in cadrul celei de-a XVI-a editii a Certamen Ovidianum Sulmonense, eforturile sale fiind rasplatite cu un premiu special pentru cea mai buna traducere. La acest concurs au luat parte elevi din Austria, Germania, Italia, Muntenegru, Bulgaria si Romania.

Sursa foto: reteabruzzo.ro