PERFORMANTA a elevilor romani, la Olimpiada Internationala de FILOSOFIE

Olimpicii romani si-au trecut in palmares doua medalii de  bronz la cea de-a XXIII-a editie a Olimpiadei Internationale de FILOSOFIE, desfasurata in perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia), a anuntat miercuri Ministerul Educatiei.

PERFORMANTA a fost reusita de Teodora Groza (Colegiul National “Mihai Eminescu” din Oradea) si Anda Maria Zahiu (Colegiul National “Ion Luca Caragiale” din Ploiesti). Cele doua eleve au obtinut participarea la Olimpiada Internationala de Filosofie in urma rezultatelor inregistrate la Olimpiada Nationala de Filosofie si la testul de limba straina.

Citeste si: REUSITA EXCEPTIONALA a LOTULUI FEMININ de MATEMATICA al Romaniei

Tema generala a competitiei a fost “Disagreements” (Dezacorduri) si a prilejuit prezentari si dezbateri academice atat pentru elevi, cat si pentru profesorii prezenti. Concursul a reunit 84 de participanti din 39 de tari (Europa, Asia, America de Nord si America de Sud). Gratie rezultatelor foarte bune reusite in mod constant, organizatorii au apreciat calitatea sistemului educational romanesc, in special a invatamantului filosofic preuniversitar din Romania, care include ore de filosofie si statutul de disciplina de Trunchi Comun (TC), potrivit sursei citate.

Citeste si: MEDALII castigate de ELEVII ROMANI, la OLIMPIADA de Stiinte a Uniunii Europene

Olimpiada Internationala de FILOSOFIE a fost infiintata in 1993 la initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. Romania a participat la toate editiile organizate pana in acest moment si a gazduit de doua ori aceasta olimpiada: in 1998, Brasov, si in 2008, la Iasi.