PERFORMANTA EXCEPTIONALA a elevilor romani, la Olimpiada Balcanica de Matematica

Elevii romani au obtinut doua MEDALII DE AUR cu punctaj maxim, trei de argint si una de bronz la cea de-a XXXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica (BMO), desfasurata in perioada 2-7 mai la Pleven, in Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presa al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, la olimpiada au participat echipe formate din cate sase elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie si Uzbekistan (tari invitate).

BMO este o competitie anuala la care participa elevi de liceu si presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.

Citeste si: Rezultat de exceptie al elevilor romani la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

MEDALII DE AUR cu punctaj maxim au obtinut Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National “Alexandru Lahovari” Ramnicu Valcea si Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala “Mihai Viteazul” din Alexandria).

MEDALII DE ARGINT au castigat Paul Musca de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Colegiul National Iasi), Marius Bocanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr. 1 Pitesti) si Viorel Andrei Bud de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas).

Citeste si: Patru MEDALII si locul TREI pe natiuni pentru Romania la OLIMPIADA Europeana de Matematica pentru Fete

MEDALIE DE BRONZ a obtinut Andrei Teodor Andronache de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Sinesti, jud. Valcea).

Sursa foto: monitorulcj.ro