PERFORMANTA EXCEPTIONALA a studentilor Universitatii din Bucuresti la cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat distinctii remarcabile la faza orala a concursului „Willem Vis”, care s-a desfasurat la Viena, au anuntat joi reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Echipa obtinuse deja rezultate spectaculoase la editia de la Hong Kong a concursului, desfasurata cu doua saptamani in urma. La Viena, echipa s-a calificat in rundele finale eliminatorii ale competitiei, un rezultat care reprezinta o premiera absoluta pentru echipele din Romania participante la aceasta prestigioasa competitie. In mod cumulativ, la Hong Kong si Viena, echipa Universitatii din Bucuresti a obtinut distinctii la cinci din cele opt categorii.

Citeste si: Succes remarcabil al studentilor UB la cel mai mare concurs de drept privat din lume

Concursul de procese simulate in domeniul arbitrajului comercial international „Willem Vis” este cel mai mare si cel mai prestigios concurs international de drept privat din lume. El reuneste in mod traditional reprezentanti ai celor mai renumite universitati la nivel mondial. Competitia cuprinde o versiune desfasurata anual la Viena (aflata la a 21-a editie) si o versiune desfasurata anual la Hong Kong (aflata la a 11-a editie). La editia desfasurata la Viena au participat 294 de echipe din 66 de tari.

In rundele generale de pledoarii de la Viena, echipa s-a intalnit cu urmatoarele patru echipe: Universitatea din Nisa (Franta), Facultatea de Drept Sandra Day O’Connor din cadrul Universitatii de Stat Arizona (SUA), Universitatea Marburg (Germania) si Universitatea Municipala Londra (Anglia). Pe baza rezultatelor obtinute in rundele generale, echipa s-a calificat in rundele finale eliminatorii, obtinand astfel o distinctie la categoria „Frederic Eisemann” pentru cea mai buna echipa la rundele de pledoarii, cea mai prestigioasa categorie din cadrul concursului. Locul 1 la aceasta categorie a fost castigat de Universitatea Deakin (Australia). In rundele de pledoarii, echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a fost reprezentata de studentii Andreea Armanu, Serban Danescu, Crina Gealatu (pledant principal), Mihaela Gheorghe, Mihaela Gherghe  (pledant principal) si Geanina Stingaciu.

In plus, studenta Crina Gealatu a obtinut o distinctie individuala la categoria „Martin Domke” pentru cel mai bun pledant, din aproximativ 1.000 de studenti pledanti in cadrul competitiei. Locul 1 la aceasta categorie a fost castigat de un student de la Universitatea San Diego (SUA).

Citeste si: Rezultat de exceptie al elevilor romani la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

Membrii echipei care au reusit sa obtina aceasta performanta exceptionala sunt: Andreea Armanu (pledant), Serban Danescu (pledant), Stefan Dinu, Crina Gealatu (pledant), Mihaela Gheorghe (pledant), Mihaela Gherghe (pledant), Geanina Stingaciu (pledant) si Radu Valeanu.

Echipa a fost antrenata de un colectiv alcatuit din conf. univ. dr. Razvan Dinca, av. drd. Raluca Papadima si av. drd. Vladimir Diaconita.

Sursa foto: adevarul.ro