Persoane RANITE la Mitrovita, in cursul unei MANIFESTATII a kosovarilor albanezi

Optsprezece persoane au fost usor RANITE, duminica, in cursul unei MANIFESTATII, dispersate cu gaze lacrimogene, a kosovarilor albanezi, care au cerut deschiderea circulatiei pe un pod care asigura legatura intre partile albaneza si sarba ale orasului Mitrovita, divizat etnic.

Printre persoanele RANITE de manifestanti care au aruncat cu pietre in directia fortelor de ordine figureaza sase politisti si doi fotografi.

O mie de persoane au participat la aceasta MANIFESTATIE si multe dintre ele au fost arestate, a anuntat politia intr-un comunicat.

Citeste si: ALEGERI KOSOVO: Un nou test DECISIV pentru premierul HASHIM THACI

Politia antirevolta, sprijina de unitati ale Fortei NATO in Kosovo (KFOR), a inchis in cursul zilei accesul pe podul de pe Ibar – raul care separa partile sarba si albaneza ale orasului Kosovska Mitrovita (nord) – pentru a-i impiedica pe manifestanti sa-l traverseze, potrivit unui jurnalist al AFP.

Odata dispersati, manifestantii au incendiat doua masini ale politiei si doua vehicule ale misiunii europene de politie (EULEX).

Aceasta MANIFESTATIE a a avut loc la patru zile dupa ce autoritatilor municipale ale partii sarbe din Mitrovita au decis sa inlocuiasca o baricada cu alta.

Citeste si: Titus Corlatean: Romania nu si-a schimbat pozitia fata de Kosovo

Primarul partii sarbe a orasului, Goran Rakici, a afirmat ca intentioneaza astfel sa construiasca un “parc al pacii”.

Dar premierul kosovar, Hashim Thaçi, a “denuntat un joc periculos si ilegal” si le-a cerut oficialilor sarbi sa “darame baricada”, pentru a permite circulatia vehiculelor pe pod.

Un calm precar domnea in cursul serii dupa manifestatie, potrivit uni comandant al politiei locale, Zeljko Bojici.

Sursa foto: romanialibera.ro