Persoane suspectate de evaziune fiscala, retinute in Dolj

Un numar de patru persoane din Dolj, suspectate de comiterea mai multor infractiuni de evaziune fiscala, au fost aduse miercuri seara in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj.

Prin infractiunile comise, cele patru persoane ar fi adus prejudicii de peste 7,3 milioane de lei bugetului de stat.

Ofiteri din Serviciul de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale Dolj si ofiteri de specialitate din Serviciul de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, au efectuat miercuri zece perchezitii domiciliare in Craiova si comuna Lipovu, la locuintele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infractiuni de evaziune fiscala si folosirea creditului societatii intr-un scop contrar intereselor.

Citeste si: DESCINDERI la TRAFICANTII de TIGARI din Capitala si judetul Ilfov

Politisti au stabilit ca cei patru, cu varste intre 24 si 40 de ani, din Segarcea, in perioada 2010-2011, respectiv ianuarie 2013-ianuarie 2014, in calitate de asociati ori administratori ai unor societati comerciale, toate cu sediul in Craiova, ar fi inregistrat in evidenta contabila a societatilor documente fictive privind achizitia unor importante cantitati de deseuri feroase si neferoase de la societati fantoma. Astfel, obligatiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului de cele trei societati ar fi fost diminuate cu suma totala de peste 7,3 milioane de lei.

De asemenea, oamenii legii au stabilit ca tanarul de 24 de ani, in calitate de administrator la doua societati comerciale, a folosit in scop contrar intereselor celor doua societati suma de noua milioane de lei, iar pentru a se sustrage verificarilor financiar-contabile a declarat fictiv sediul uneia dintre societati.

In urma descinderilor efectuate in baza mandatelor de aducere, cele patru persoane au fost conduse la sediul IPJ Dolj, iar in urma probatoriului administrat au fost retinute pentru 24 ore, urmand ca joi sa fie prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva.